Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Podjetje Trans Felix odprlo nove prostore

Lesno Brdo, 1. april – Podjetje Trans Felix, ki ga poznamo iz cest po njihovih značilnih vijolično-zlatih tovornjakih, je bogatejše za nove prostore, ki so jih zgradili ob matični stavbi na Lesnem Brdu. Kot je dejal direktor Boštjan Jelnikar, so bila potrebna leta potrpljenja z državo, da je prišlo do sprememb namembnosti zemljišča iz kmetijske v zazidalne površine, in s tem do možnosti gradnje.
Ogromno ljudi – poslovnih partnerjev, stanovskih kolegov, prijateljev in drugih – se je zbralo v petek popoldne pred poslovno stavbo Trans Felixa. Leta 1980 ustanovljeno podjetje se je sprva ukvarjalo s kiperskimi prevozi, nato pa se je postopoma specializiralo za prevoze in prodajo gradbenih materialov v rinfuzi (cement, elektrofiltrski pepel in kamena moka). Sčasoma so temu ob bok dodalo še nekaj drugih spremljevalnih dejavnostih, ki pritiče transportnim storitvam. Pogoj za to je bila leta 2004 zgrajen nov poslovno-servisni objekt na Lesnem Brdu, ki je v naslednjih letih postal premajhen za načrtovane potrebe podjetja. Logična širitev poslovne stavbe je treščila ob birokratski zid spremembe namembnosti zemljišča iz kmetijskega v zazidalnega, za katerega se je zdelo, da ga ne bo mogoče podreti. Direktor Jelnikar je na odprtju povedal, da so bila potrebna leta potrpljenja, pri tem pa je veliko vlogo odigrala vrhniška občina in še posebej izpostavil župana Stojana Jakina, ki se je po njegovih besedah osebno angažiral, da bi projekt dobil zeleno luč. To se je z novim občinskim prostorskim načrtom tudi res zgodilo, kar je po besedah župana Jakina bilo edino pravilno, saj gre za veliko podjetje, za kar mora biti interes tudi državi, da se lahko čimprej razširi. Župan je v nagovoru zbranih spomnil še na drugo plat Jelnikarja, in sicer v povezavi s prevozi pomoči žrtvam poplav na Balkanu. Tedaj je Trans Felix vso zbrano pomoč z Vrhnike brezplačno odpeljal na dogovorjene lokacije na Balkanu. »To kaže, da Jelnikar ni samo poslovni človek, ampak tudi človek v pravem pomenu besede.« Na odprtju je bil prisoten tudi župan log-dragomerške občine Miran Stanovnik, saj je imel Trans Felix nekoč sedež na Logu. Stanovnik je obžaloval, da na odprtju ni koga s strani države, saj bi se lahko na tem primeru podjetja marsikaj naučil.
Trans Felix je leta 1980 na Logu ustanovil Feliks Jelnikar, ki je nudil klasične prevoze razsutega tovora. Posel je v nekaj letih tako dobro stekel, da je začel razmišljati o širitvi na novo – ustreznejšo lokacijo. Tedaj so se na podjetje zgrnili črni oblaki v obliki carinskih pritiskov, ki so se kasneje izkazali za neupravičene, a pri Feliksu in njegovi ženi Mariji povzročilo toliko stresa, da sta se umaknila v Afriko. Vajeti podjetja je prevzel sin Boštjan, v veliko pomoč mu je bila tudi sestra Sonja. Leta 2004 so odprli na Lesnem Brdu ob Tržaški cesti nove poslovne prostore, ki so jih letos povečali. Podjetje danes združuje trgovino z originalnimi in nadomestnimi deli za tovornjake, računalniške, servisne, vulkanizerske in prevozniške storitve in avtopralnico. Kot je dejal Jelnikar, želijo združiti čim več ponudbe na enem mestu in tako izboljšati uporabniško izkušnjo strank z njimi. Vozni park podjetja Trans Felix obsega 14 vlečnih vozil in 14 silosov za razsuti tovor. V letu 2014 je imelo skoraj enajst milijonov evrov prihodkov. Trenutno je v podjetju Trans Felix zaposlenih  45 oseb.

Uporabnih pozidanih površin je po novem 6300 m2, kar je 5500 m2 več kot so jih imeli pred tem. »Naša pot za dosego tega cilja ni bila vedno lahka, a sedaj lahko končno pozabimo na skrbi. S pridobitvijo tako nadaljujemo tisto, kar sta začela mama in oče,« je dejal na odprtju Jelnikar in še pripomnil, da novi objekt ni samo za zaposlene, ampak tudi za stranke, da se bodo v njem počutile prijetno in zadovoljno.

 

Gašper Tominc

 

 

Slovesno odprtje je bogatil bogat spremljevalni program. Prireditev je povezovala Bernarda Žarn, za humorne vložke je skrbel Konrad Pižorn - Kondi, za hrano in postrežbo catering Jezeršek, Hiša Vizij je čarobno osvetlila prostore, za glasbeno plat pa so poskrbeli Ansambel Saša Avsenika, Klapa Volosko in Tanja Žagar.

 

Oglejte si tudi