Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Na Vrhniki ponovno smrdi

Vrhnika, 18. september – V ponedeljek se je začel po Lošci širiti močan smrad, ki ni pojenjal v naslednjih dneh. Tamkajšnji krajani domnevajo, da smrad prihaja iz družbe Siliko, ki ima tudi nekdanjo usnjarsko čistilno napravo.

Z vprašanjem, če imajo težavo s čistilno napravo oziroma če tudi oni smatrajo, da smrdi iz njihove čistilne naprave, smo se obrnili na Siliko, a na naša vprašanja niso odgovorili. So pa zelo razburjeni krajani. Začeli so podpisovati peticijo, v kateri so zapisali, da želijo, da Siliko takoj prenehati s čiščenjem odpadnih voda, hkrati pa tudi pričakujejo pojasnilo za nastali smrad. »Prebivalci Mrakove, Šušnikove in tudi nekaj sosednjih ulic smo se pretekli vikend prebudili v neznosen smrad, ki prihaja iz Silika in to traja v valovih še danes,« se je pri nas oglasila bralka časopisa sredi tedna.
Krajani pravijo, da se zapirajo v prostore in da si ne upajo sušiti perila na prostem, ker tako smrdi. Podjetje je obiskala tudi pristojna okoljska inšpektorica, ki je ugotovila, da ima čistilna naprava okoljevarstveno dovoljenje za obratovanje. Inšpekcija ni ugotovila nobenih nepravilnosti, a hkrati ugotavlja, da predpisa v zvezi z neprijetnimi vonjavami v državi ni. »Po zagotovilih - oziroma pričakovanjih upravljavca čistilne naprev Siliko, naj bi problem neprijetnih vonjav z ukrepi, ki jih izvajajo, uspeli rešiti do konca tega tedna,« je še zapisano v inšpekcijskem poročilu.

 

Gašper Tominc

Oglejte si tudi