Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Mojca Rode zaključuje svojo tekmovalno pot

Iz GD Vrhnika vas obveščamo, da bo z mesecem januarjem 2014 najboljša ritmičarka Mojca Rode zaključila svojo aktivno tekmovalno pot. Po 25 let dolgi karieri se bo kot tekmovalka GD Vrhnika in kot najstarejša tekmovalka na svetu ter najuspešnejša tekmovalka v zgodovini Slovenije poslovila od rednih treningov.

Njen zadnji tekmovalni podvig je bil v mesecu avgustu 2013 udeležba na 32. Svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Kijevu, Ukrajina (24. - 31. 8. 2013), kjer je zasedla odlično 59. mesto (skupaj 97 udeleženk). Seveda pa to za Mojco ne pomeni konec udejstvovanja v ritmični gimnastiki, saj že uspešno nadaljuje pot kot trenerka in sodnica našem domačem društvu. V nadaljevanju vam predstavljamo njeno profesionalno športno pot in dosežke, ki že sami po sebi dokazujejo njeno veličino.

S treningi je pričela v domačem kraju na Vrhniki, ko je imela komaj 5 let. Že kot deklica se je zaljubila v ritmično gimnastiko in njene čarobne rekvizite. Kasneje je to postala tudi njena služba, saj je bila zaposlena kot vrhunska športnica na Ministrstvu za notranje zadeve. Na njeni športni poti so jo vodile tako domače kot tuje strokovnjakinje ritmične gimnastike. Dolgoletni trenerki sta bili Slovenka Špela Dragaš v vrhniškem klubu in Bolgarka Marieta Stoimenova v ljubljanskem klubu Šiška, kjer je športno pot nadaljevala ob prehodu v srednjo šolo. Močna volja ji je tudi po rojstvu dveh hčerk pomagala k vrnitvi v vrhunski šport. Tako se je lahko še enkrat in tokrat zadnjič udeležila že svojega 7. Svetovnega prvenstva v Kijevu (Ukrajina), s katerega se je še sedmič v svoji karieri vrnila kot prvo uvrščena slovenska tekmovalka. V dvorani je spoznala tudi življenjskega sopotnika, odličnega telovadca Mitjo Petkovška, s katerim sta si ustvarila dom in družino. Imata dve hčerki - Gajo (3 leta) in Asjo (1 leto), ki sta zelo navihani. Nastopila je na 222 tekmovanjih, na katerih je zbrala preko 300 medalj in 50 pokalov. Na državnih prvenstvih Slovenije je okoli vratu 43x prejela zlato kolajno. Udeležila se je 11 evropskih prvenstev, 7 svetovnih prvenstev, 4 univerzijad in 2 sredozemskih iger, na katerih je dosegla najboljše uvrstitve v zgodovini Slovenije tako v individualnem programu kot v skupinskih sestavah. Za svoje dosežke je prejela tudi priznanje mednarodne gimnastične zveze FIG.

Mojci vsi skupaj iskreno čestitamo in ji želimo uspešno pot tudi v učiteljskih vodah.

 

 

 

                                                                                                          Urša Cvetko (GD Vrhnika)

Oglejte si tudi