Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Danes v Močilniku odpira vrata erotični SPA center

Vrhnika, 12. september – Močilnik bo po daljšem gostinskem mrtvilu danes ponovno zaživel, tokrat kot erotični welness SPA center Stella Močilnik. Kot so nam povedali v podjetju Stela 3, ki stoji za omenjeno blagovno znamko, gre za enega prvih tovrstnih centrov pri nas, ki cilja predvsem na tuje goste.

Anita Knep, direktorica podjetja, pravi, da bodo lahko tako na svoj račun prišli tudi drugi gostinci po Vrhniki, zlasti tisti s prenočišči, saj bodo tuji gostje morali nekje prenočiti. Glede na odziv nekaterih Vrhničanov, ki se jim tovrstna dejavnost nekako ne zdi najbolj primerna na tem delu Vrhnike, ki sodi v Krajinski park Ljubljansko barje, poleg tega pa se v Močilniku večkrat mudijo tudi šole, pravi, da bodo bili strogo profesionalni in z zunanjim izgledom objekta nikakor ne bodo moteče opozarjali na svojo dejavnost. Podjetje ima trenutno v najemu prostore od Marinčičevih, kamor je vložilo 400 tisočakov, in upa, da bo doseglo dogovor tudi s Turističnim društvom Blagajana, ki ima prizidek k objektu. V načrtu imajo ureditev kavarne in slaščičarne, torej program tudi za »siceršnje« dnevne goste. Iz turističnega društva so nam sporočili, da upravni odbor glede najema še ni sprejel dokončne odločitve.
Ko smo novico o Stelli objavili na facebooku, so nekateri ob siceršnjem negodovanju pripominjali, da je »kriva« občina, ker dopušča tovrstne dejavnosti na tem mestu. Pozanimali smo se na Tržaški 1, kjer nam je župan Stojan Jakin povedal, da gre za gostinsko dejavnost, za katero je objekt tudi predviden in da se občina v vsebino dejavnosti ne sme vtikati, vpliva lahko le na urnik obratovanja ali pa v primeru domnevnih kršitev pokliče pristojno inšpekcijo.

Gašper Tominc

Oglejte si tudi