Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Skupina Kapljice iz Župnijskega vrtca Vrhnika

 

Kapljice so ena izmed najmlajših skupin v Župnijskem vrtcu Vrhnika, saj jo sestavljajo malčki do tretjega leta starosti. Starostno zelo homogeno skupino (večina otrok praznuje v razponu pol leta) vodita čudoviti vzgojiteljici Maruša in Barbara, ki sta jih med letom z zvrhano mero potrpežljivosti učili osnovnih znanj in veščin na različnih področjih: otroci so spoznavali dele telesa, barve, ogromno so brali (na željo otrok tudi večkrat na dan isto knjigo!), učili so se šteti in mimogrede tudi pravilneje govoriti, oboževali so aktivnosti v telovadnici, predvsem igre z žogo, ... Če je vreme dopuščalo, so se vsak dan odpravili tudi ven, v atrij, še raje pa na sprehode, kamor pa se ne odpravljajo več z »avtobusom«, kot imenujejo vrtčevsko vozilo za 6 otrok; zdaj se na sprehod opravijo kar peš in pri vsakem mostičku iščejo račke. Starši smo trud vzgojiteljic občudovali tudi pred igralnico, kjer so nas redno razveseljevali (in kdaj tudi nasmejali) likovni izdelki, med izdelavo katerih so otroci urili tudi motorične spretnosti.

Letošnje poletje so tudi v tej skupini posvetili kmetiji (spoznavanje živali in kmečkih opravil, branje zgodbic in celo obisk kmetije, ...), vendar pa v teh res vročih mesecih večina otrok najbolj uživa med vodnimi igrami. Seveda, saj so vendar Kapljice! Čeprav je zaradi združevanja skupin in dopustov med poletnimi meseci včasih kar težko zjutraj v vrtec, pa je lepo, ko omenjajo imena otrok iz drugih skupin in očitno sklepajo nova prijateljstva.

Otroci so, tako kot odrasli, med seboj zelo različni, nekateri gredo raje v vrtec kot drugi, pa vendar lahko rečem, da so skrbnost, toplina, dobra volja, potrpežljivost in trud, s katerimi sta obdarjeni Maruša in Barbara, pravi blagoslov za naše otroke. Lepo je, ko se otrok odloči iti v vrtec, čeprav so sorojenci vsi doma, in kadar zjutraj z upanjem vpraša: »Mami, je danes vrtec?«

 

Katja Sinko Luin

Oglejte si tudi