Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

November v Župnijskem vrtcu Vrhnika

Je že res, da je v vrtcu vedno živahno, razigrano in polno novih dogodivščin, tako bi z vami radi obujali spomine na Domače – slovensko nekoč in tudi danes. Tega projekta smo se lotili s spoznavanjem korenja, ajde, čebel in medu, peko kruha, različnih žit, jajc in delanja rezancev in še mnogo drugega. Ves čas smo bili usmerjeni v Slovenski tradicionalni zajtrk in razstavo. V tednu pred tem smo pekli, kuhali, mešali in nato poskusili svoje maslo, svoj kruh, korenčkov sok in vse kar smo sami izdelali in prav res nam je vse teknilo.

 

V Beli dvorani smo se podali v preteklost in videli kakšne postelje so imeli včasih, kako so molzli kravo, kako težak je bil likalnik in kje so imeli stranišče. V petek smo si ogledali predstavo Repo velikanko, ki je zrasla prav blizu Vrhnike in da so jo izpulili sta priskočila na pomoč tudi g. župan Stojan Jakin in gost iz Hrvaške g. Tibor, ki je prišel v spremstvu ga. Nataše Klemenčič Štrukelj iz Čebelarske zveze Slovenije. G. Slavko Keršmanc nam je predstavil satje in povedal nekaj zanimivosti o čebelah, a vemo, da se moramo še mnogo naučiti.

 

Obiskala nas je tudi ga. Martina Felicijan, ki nam je pokazala njeno čudovito ustvarjanje cvetja. Z nami je bila vso nedeljo na razstavi in med nas bo zopet prišla v mesecu januarju, ko se bomo lahko tudi otroci in odrasli naučili izdelovati cvetje.

 

Radi bi se zahvalili vsem, ki so bili z nami v tem času in vsem, ki so nam pomagali pri ustvarjanju razstave in res je bila čudovita. Predvsem pa hvala vsem, ki ste si razstavo prišli ogledati, verjamemo, da vam ni bilo žal.

 

 

Majdi Zdešar

Oglejte si tudi