Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

MAJ V ŽUPNIJSKEM VRTCU VRHNIKA

 

Na polju rožice cveto,

na drevju pa ptički pojo,

z neba nam sveti sonček zlat,

že prišla je k nam pomlad….

(Janez Bitenc)

 

No, pomlad smo priklicali kar sami! Rožice pa posejali na Marijino obleko v avli vrtca in Kaplaniji, katere podoba nas je vsak dan spominjala na šmarnično pobožnost. Marija nas je z majhnimi nalogami spodbujala k dobrim delom in zahvaljevanju za vse, za kar smo lahko hvaležni.

Kako tudi majhen dar človeka razveseli, smo si dokazale sodelavke med seboj, ko smo se ves mesec  maj igrale - »skriti prijatelji« - ti so ves ta praznični čas hodili po vrtcu in razveseljevali celoten kolektiv.

Pogledat pa smo šli tudi na morje – najstarejši otroci so tako preživeli čudovite in igrive dni na Debelem rtiču, kjer so se vsak dan kopali v bazenu, se sladkali s sladoledom, ob obali izdelovali ogrlice in zapestnice, se peljali z ladjico, imeli »pižama party«... Glas »Prijaznega robotka« in »Lepe Anke« je odmeval tudi daleč stran od vrtca – tam na morju - saj so se na Debelem rtiču tudi intenzivno pripravljali na zaključek vrtčevskega leta. Ta se je zgodil v petek, 31. maja, ko smo vse vrtčevske skupine poslale »Pozdrav poletju«, ki ga že nestrpno pričakujemo. Staršem smo prikazali pestrost otroške domišljije, ki seže od igre ob potoku in na travniku, poslušanja pravljic, pa do morja, kamor smo se podali kar s plesom. Zaključna pesem nas je zopet povezala – vse otroke in vzgojiteljice v vrtcu – podali smo si roko in s pesmijo podarili nasmeh drug drugemu.

 

Špela Avšič

Oglejte si tudi