Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

V Kino Bevke po srebrni zaklad, smeh gorskih otrok, pet legend, človeško dobroto in zmaja

V Kinu Bevke smo v jesensko-zimskem delu sezone pokazali nekaj filmov za mlado in nekaj za odraslo občinstvo. Tako sta Krudovi in Duša razveselila prav vse generacije, Veliki Gatsby pa je prava poslastica za tiste, ki v kino radi pridejo v paru ali pa kar sami.

Decembrski film Čudežno srebro smo izbrali za vse, ki verjamejo v čudežna bitja in nenavadne pojave, saj je praznični čas ravno pravšnji za takšne zadeve. Dogodivščine Modre vrtnice, princese, ki rešuje srebrni zaklad, bodo z odprtimi usti spremljali malo večji otroci, ki že znajo brati podnapise, saj palčki govorijo norveški jezik, medtem ko bomo tistim malo manjšim, vsebino prišepnili starši. Film, ki velja za enega najbolj gledanih na Norveškem, odlikujeta igra in režija, ki uspeta prepričljivo pričarati pravljičnost, kakršno poznamo iz ljudskih pripovedk.

Novo  leto bo v Kino Bevke prineslo nov zabojček filmov za različne okuse. kar nekaj naših krajanov si je zaželelo videti film otroci z gore Napf, o katerem so slišali v radijskem pogovoru z režiserko filma Alice Schmid. ta je s kamero v roki eno leto preživela z otroki, ki živijo na gorskih kmetijah v osrčju Švice pri gori Napf, v šolo pa hodijo v več kilometrov oddaljeno vas. Nastal je zares izjemen portret otroštva, o katerem se lahko pogovarjamo še pozno v noč.

Ker smo se Krudovim na ves glas smejali tako otroci kot starši, si nismo mogli kaj, da ne bi na januarski spored uvrstili še eno legendo, pravzaprav kar Pet legend pridnih ustvarjalcev animiranih uspešnic kot so Shrek, Madagaskar in Krudovi. Čas je, da izvemo, kdo so pravljični junaki Božiček Severin, Zlobni Mrak, Velikonočni zajec, Zobna vila in Spanček Peščenjak.

Februar bo prinesel Sneg na Kilimandžaru, film, ki ga je potrebno gledati še posebej v teh časih, ko se ljudje spopadajo s hudimi ekonomskimi in socialnimi stiskami. Gre za srčen, nadvse aktualen in politično angažiran francoski film, prepojen s humanizmom in iskreno vero v človeško dobroto.

Da je najboljši prijatelj lahko tudi zmaj, verjetno ve le Viking Viki ... da je kaj takega sila nenavadno tudi za vikinške običaje, pa nam bo v Kinu Bevke razodel ogled animirane družinske pustolovščine Kako izuriti svojega zmaja.

Predstave filmskega abonmaja bodo tudi v letu 2014 vse do maja na sporedu prvo in tretjo nedeljo v mesecu ob 18. uri. Zveste gledalce nagradimo z brezplačno vstopnico za vsak peti obisk Kina Bevke!                                            

 

Ekipa Kina Bevke

Oglejte si tudi