Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

World scholars cup v Ljubljani

V torek, 1. marca 2016, smo učenci 9. razredov (Ajda Miklavčič, Žanet Zakonjšek, Gregor Gajič, Jure Sečnik, Andrej Matevc in Robert Samardžija) iz Osnovne šole Antona Martina Slomška Vrhnika odšli na regijsko raven tekmovanja World Scholars Cup.

Tekmovanje WSC obstaja od leta 2007. Združuje številne države, letos jih je bilo več kot 50. V različnih regijah sveta so prirejena regijska tekmovanja, na katerih izberejo učence, ki bodo odšli na svetovno raven. Učenci so razdeljeni v 3-članske skupine, celotno tekmovanje pa poteka v angleščini. Letos je tekmovanje v Sloveniji potekalo na Osnovni šoli Danile Kumar. Udeležili smo se ga učenci iz Bosne in Hercegovine ter Slovenije. Bila je največja regijska raven v Evropi.

Učenci smo tekmovali v 4 kategorijah:

  • skupinsko pisanje spisa
  • individualno reševanje testa z več možnimi odgovori (obkroževanje)
  • skupinska debata (Dve skupini debatirata na določeno temo.)
  • skupinsko odgovarjanje na vprašanja (Vprašanje je projicirano na platno, z daljincem se izbere pravilni odgovor.).

Program se je začel okoli 8. ure in trajal vse do 21. ure.

Obe skupini, 1. (Andrej Matevc, Gregor Gajič, Robert Samardžija) in 2. (Ajda Miklavčič, Jure Sečnik, Žanet Zakonjšek), se bosta udeležili svetovne ravni v Bangkoku na Tajskem. 1. skupina je dosegla 9. mesto, 2. pa 11, s čimer sta dosegli velik uspeh. Prvih 15 ekip bo tudi odšlo na svetovno raven tekmovanja. Vsi pa smo domov odšli z alpakami, ki so simbolna žival tega tekmovanja.

devetošolci in mentorica Saša Todorović

Oglejte si tudi