Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Simbioza giba

V tednu med 10. 10. in 16. 10. 2016 smo na OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika v okviru projekta »SIMBIOZA GIBA« k našim uram športne vzgoje povabili  babice in dedke ter mame in očete. Skupaj z njimi so se otroci odpravili na sprehod, se učili atletske abecede, igrali badminton in košarko, se žogali ter izvajali različne gibalne in rajalne igre. Imeli smo tudi popoldansko gibalno urico, v sklopu katere smo pripravili štafetne igre in se zabavali med igro s padalom. Bilo je veliko smeha in dobre volje.

V tem tednu so se drugošolci posvečali tudi zdravi prehrani. Ugotavljali so, kaj vse zraste v jeseni na zelenjavnih vrtovih. V veliko pomoč so nam prišle mamine in babičine roke, ko so se učenci urili pri pripravi zdravega obroka iz zelenjave.  Uspelo nam je pripraviti okusen zelenjavni pire in solate z različnimi prelivi.

V tednu, ko smo skupaj s starši in starimi starši preživeli učne urice, smo spoznali, da je zdrav način življenja ne samo koristen, temveč tudi prijeten in zabaven. Takšna druženja bomo zagotovo še kdaj ponovili.
Petra Žitko

Oglejte si tudi