Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Poprej v starih časih

Pod tem naslovom so v torek, 9. 4. 2013, v OŠ heroja Janeza Hribarja v Starem trgu pri Ložu na območnem srečanju otroških folklornih skupin nastopale skupine iz Cerknice, Unca, Nove vasi, Starega trga pri Ložu ter skupina iz OŠ A. M. Slomška Vrhnika. Srečanje je spremljala strokovna svetovalka za otroške folklorne skupine Nina Luša. 

Letošnje srečanje je potekalo v odlični organizaciji območne izpostave JSKD Cerknica. Pred krasno pomladno sceno so otroci v svojih odrskih postavitvah prikazali otroške igre, zbadljivke, pesmi in plese iz starih časov. Prireditev pa je popestrila domačinka Pepca Strle z izdelovanjem cvetja iz krep papirja po starem.

Otroško folklorno skupino OŠ A. M. Slomška Vrhnika sestavljajo sama dekleta, celo v godčevskem sestavu sta harmonikarica in violinistka. Tokrat so se dekleta predstavila s postavitvijo z naslovom Lépo je jesen na svet. Svoj nastop so začele s petjem naslovne pesmi, potem pa so zaplesale tri plese s štajerskega konca (zibenšrit, mašarjanka in konjski ples) ter oder zapustile ob zvokih violine in z vitjem kače.

Otroška folklorna skupina na Slomškovi šoli deluje že tretje leto in dekleta vsak teden pridno vadijo za svoje nastope. Tudi tokrat so svoj nastop zelo uspešno opravile, zato jim iskreno čestitam.

Vodja OtFS OŠ A. M. Slomška Vrhnika: Tanja Zupan

 

 

Oglejte si tudi