Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Policisti na obisku

V sredo, 20. 5. 2015, so na igrišče naše šole prišli policisti z Vrhnike in iz Ljubljane ter s seboj pripeljali dva konja in psa, ki izvoha sledi droge.

Po malici smo se najprej srečali s pasjim vodnikom. Pokazal nam je izurjeno kratkodlako nemško ptičarko Bibi. Izurjena je za iskanje prepovedanih drog. Bila je zelo pridna, zato smo jo lahko božali. Izurili so jo z žogico: žogico so ji skrili in zraven dali vonjave drog. Dvajsetkrat so to ponovili, nato pa so skrili samo droge. Zdaj Bibi sodeluje pri policijskih akcijah.

Nato smo odšli do dveh konjeniških policistov z dvema lipicancema. Prvi je 17-letni Dano in drugi 9-letni Slavko. Pokazali in predstavili so nam opremo za konja in policista. Povedali so nam, da je njihovo delo pomemebno na tekmah, kjer skrbijo za varnost ljudi. Predstavili so nam še prikolice za konje. Nazadnje so nam povedali, da imajo same fante, ker bi kobile lahko bile breje.

Kot predzadnjo stvar smo si ogledali policijsko kolo. Povedali so nam, kako so se zgodile nesreče, zato so nas opozorili, da moramo vedno (!) nositi čelado. Povedali so nam tudi, kako pravilno zaviramo, kakšno velikost kolesa moramo imeti in kako pravilno opraviti kolesarski izpit.

Nato smo odšli do mobilne policijske postaje. Tam so nam pokazali lisice in nam z njimi priklenili roke. Pokazali so nam pištolo in še nekaj drugih policijskih orožij ter nam povedali, zakaj jih uporabljajo. Nazadnje pa so nam merili hitrost pri teku. Sama sem tekla s hitrostjo 21 km/h.

 

četrtošolka Zoja Vučko iz OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika

Oglejte si tudi