Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Ljubljanski maraton

Zadnji oktobrski vikend je že vrsto let rezerviran za Ljubljanski maraton, ki letos praznuje svojo 20. obletnico. Leta 1996 se ga je udeležilo 673 tekačev, na letošnjo, 21. izvedbo, se je prijavilo rekordnih 27.850 tekaških navdušencev, od predšolskih “lumpijev” do vrhunskih atletov. Upravičeno lahko temu dogodku rečemo slovenski tekaški praznik, katerega se že od leta 2008 udeležuje tudi ekipa z naše šole.

V soboto, 29. oktobra, smo v lepem jesenskem vremenu na štart pospremili 72 učencev od 1. do 9. razreda. Mlajši od 1. do 5. razreda so tekli na promocijskem teku (600 in 1600 m), na katerem ni glavni namen tekmovanje, ampak le, da otroci začutijo tekaško atmosfero, da se za tek navdušijo ali da jim samo ostane v lepem spominu. Učenci od 6. do 9. razreda pa so imeli pravo tekmovanje na 2000 m dolgi progi, tukaj so se že odvijali pravi boji za čimboljšo uvrstitev. Na zmagovalnem odru je sicer prostora le za prve tri, vendar lahko rečemo, da so zmagovalci vsi, ki so se teka udeležili in ga uspešno končali, vsak po svojih najboljših močeh. Vsak učenec je domov odnesel medaljo, majico in štartno številko s svojim imenom, kar bo vsem lep spomin, za marsikoga pa tudi vzpodbuda in motivacija za nadaljnje ukvarjanje s športom.

Velika zahvala je namenjena staršem, ki svoje otroke pripeljejo v Ljubljano in jim s tem omogočijo sodelovanje na najlepšem in največjem športnorekreativnem dogodku v Sloveniji.

Slomškova ekipa učiteljev 

Oglejte si tudi