Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Star maln na Vrhniki s tradicionalnim piknikom oživel

Oživitev, ohranjanje tradicije in vključevanje tako lokalnih prebivalcev kot tudi lokalnih pridelovalcev hrane in pijače je vizija Turističnega društva Blagajana iz Vrhnike. V društvu si želijo, da bi Koča Star maln svoje obratovalne dneve razširila ter tako svoje obiskovalce, ne le med vikendom, z lokalno pridelano ponudbo razvajala tudi med tednom.

Star maln, je kraj, ki je prebivalcem Vrhnike še posebej pri srcu, saj nanj vežejo najrazličnejše spomine iz otroštva, preživljanja počitnic, kopanja v naravnem bazenu ali poznajo zgodbo o zmaju iz Lintverna.

Kot že tradicionalno vsako leto, se je tudi letos v Starem malnu pod taktirko Vrhniškega Turističnega Društva Blagajana, dogajal dvodnevni piknik, ki je privabil številne turiste, športne in kulinarične navdušence.
»Letošnji prvomajski praznik dela pod geslom "Živel 1. maj!" nam je izredno uspel, saj tolikšnega obiska res nismo pričakovali. K večji  prepoznavnosti sta nam letos vsekakor pomagal tudi Darko Klemen, zmagovalec Masterchief 2016 in mojster coctailov Aleš Ogrin, prav tako pa tudi lokalni pridelovalci in ponudniki. Upali smo, da bo ta praznik vdihnil življenje tej, že od nekdaj priljubljeni izletniški točki, obisk pa nas je pozitivno presenetil« pravi gospa Mirjam Suhadolnik, predsednica Turističnega društva Blagajana.

Društvo v letošnjem letu pripravlja številne novosti in dodatno ponudbo. Poleg gostinske, piknik in kamp ponudbe bodo uredili tudi muzejski prostor, ki bo govoril zgodbo Starega malna in Močilnika. Da pa bo vodenje koče in ponudba kar se da po meri obiskovalcev bodo v društvu v prihodnjih mesecih svoja dosedanja znanja v okviru programa NVO s potencialom, v katerega so vključeni, še nadgradili ter si ogledali dobre prakse vodenja gostinskih in turističnih objektov.
V program NVO s potencialom še vedno vabimo zainteresirane nevladne organizacije (društva, zavode in ustanove), katerih poslanstvo in delo je pomembno in prepoznano v lokalnem okolju. V okviru programa se boste vključili v brezplačna usposabljanja, mentorstva in svetovanja na organizacijskem, strokovnem in zagovorniškem področju. Vsebina programa bo individualno prilagojena potrebam organizacije. Več podrobnejših informacij prejmete na naši uradni spletni strani.

Povezave

www.consulta.si

Oglejte si tudi