Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Veseli december pred vrati

Prireditve, ki zaznamuje zimske dni, bodo tudi letos občanom popestrile praznike, najbolj veseli jih bodo otroci, katere bodo kot običajno obiskali trije dobri možje.

Zavod Ivana Cankarja Vrhnika tudi letos organizira sklop prireditev »Veseli december na Vrhniki«, ki jih zaznamujejo predvsem otroške prireditve, čeprav se v resnici v programu najde za vsakogar nekaj. Tako bo že zadnji novembrski in prvi decembrski dan, Sodnijski trg oživel s pestrim utripom smučarskega in Miklavževega sejma. Med tem ko bodo starejši nakupovali ali iskali ideje za darila, se bodo najmlajši zabavali s gledališkimi predstavami ali preizkusili svoje spretnosti v delavnicah. V večernih urah se obeta koncert urbane glasbe, ki bo navdušil predvsem mlado populacijo. V ponedeljek bo nato v okviru vseslovenske akcije »Ta veseli dan kulture«,svoja vrata na stežaj odprla Cankarjeva spominska hiša. V sredo se bodo otroci podali na pohod z baklami na Sv. Trojico, kjer jih bo pričakal čisto pravi Miklavž s svojim spremstvom. Cankarjeva spominska hiša bo ponovno aktualna na dan pisateljeve smrti, v torek, 11. decembra, ko se bo odvijal večer, poimenovan »Beremo Cankarja«. Med drugim bo pisateljeva dela bral igralec Janez Škof.

 

Naslednji dobri mož, Dedek mraz, bo prišel v Cankarjev dom, v soboto 15. decembra. Naslednjo soboto se bo dogajanje ponovno vrnilo na Sodnijski trg, kjer se bo že dopoldan začel božično-novoletni sejem. Ponovno ga bodo popestrile predstave za otroke, da jih ne bo zeblo, pa bo poskrbela plesna animacija. Dan samostojnosti in enostnosti boste lahko izkoristili za udeležitev na pohodu Po poteh Cankarjeve matere, ali pa prisostvovali občinski proslave, ki jo tradicionalno spremlja blagoslov konj. Veseli mesec se zaključuje tako kot se spodobi – s silvestrovanjem. Tudi tokrat bo potekalo v Športnem parku Vrhnika, organizatorji tudi letos zagotavljajo pokrit in ogrevan šotor, nagradne igre in veselo pričakovanje novega leta ob živi glasbi.

Povezave

www.vrhnika.si/

Oglejte si tudi