Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

Jakin povezal Vrhniko

Vrhnika, 6. oktober – Po neuradnih volilnih rezultatih bo dosedanji župan Stojan Jakin obdržal župansko lento še naslednja štiri leta. Prejel je 80,18 %, kar je več kot je pričakoval.
Po zadnjih podatkih portala Državne volilne komisije, je bila volilna udeležba 38,24%, volivci pa so se večinsko odločili, da ponovno zaupajo županski mandat Jakinu. Kot je povedal za Naš časopis, je nad visokim rezulatom presenečen, kajti pričakoval je malce čez 70 odstotkov. »Tak volilni izid je rezultat našega dela -  ne le občinske uprave, ampak tudi občinskega sveta. V življenju imam to srečo, da se obdam z ljudmi, ki znajo dobro delati in to se je pokazalo tudi tokrat, saj smo v štirih letih dosegli nadpovprečne rezultate glede na ostale občine.« Jakin je nastopal kot kandidat liste »Povezujemo Vrhniko«, ki je tudi prejela največ glasov: v občinskem svetu se ji obeta 8 stolčkov od 24. Druga dva protikandidata, Anže Slabe (Solidarnost) in Franc Mišič (SNS) sta prejela po 13,15 oziroma 6,68% glasov.

V občinskem svetu bo tako največ stolčkov zasedala "županova lista", in sicer 8. SDS se bo morala z namesto sedanjimi sedmimi stolčki zadovoljiti s 4. Sledi ji presenečenje volitev, to je SMC, ki je na lokalnem nivoju komaj začela delovati, imela pa bo 3 svetniška mesta. NSi bo imela 2 sedeža, to je isto kot doslej, SD in Desus bosta imela vsak po dva predstavnika v občinskem svetu, Lista za razvoj vrhniškega podeželja, SLS in Solidarnost pa po enega. 

LDS, ki je doslej imela 4 mesta, ni kandidirala. Ravno tako je pred zaprtimi vrati ostala SNS, ki je doslej zasedala 1 svetniško mesto ter Stranka mladih, ki je podpirala Listo Vrhnika za vse, ki se ni prebila v občinski svet.


Gašper Tominc

Oglejte si tudi