Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Vabljeni na razpravo o prometni strategiji občine

Občina Vrhnika je v začetku leta uspešno kandidirala na razpisu Ministrstva za infrastrukturo in pridobila sredstva za sofinanciranje izdelave Celostne prometne strategije (CPS), ki predstavlja strateški dokument in ključno orodje novega pristopa k načrtovanju prometa, s poudarkom na ukrepih za spodbujanje trajnostne mobilnosti.

V izdelavo CPS želimo v čim večji meri vključiti tudi občanke in občane Vrhnike, saj ti najbolje poznajo posebnosti kraja, izzive in pričakovanja na področju prometa. V ta namen bodo na Vrhniki organizirani številni dogodki, delavnice in javne razprave na katerih si želimo aktivnega sodelovanja tako javnosti kot medijev. 

Prva razprava bo v sredo, 22. junija 2016, od 17.00 dalje v Kulturnem centru Vrhnika.
Predstavljen bo pregled stanja prometa v občini Vrhnika, strokovnjaki bodo predstavili izzive in priložnosti ter primere dobrih praks trajnostne mobilnosti v primerljivih mestih.

 Vaši predlogi in ugotovitve bodo podlaga za izdelavo scenarijev nadaljnjega razvoja prometa v občini. Delo bo potekalo interaktivno v obliki javne razprave, v sproščenem vzdušju.(gt)

Oglejte si tudi