Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

V teku so številne investicije

Vrhnika, 21. oktober – Dela potekajo na Kačurjevi v Janezovi vasi, kjer gradijo kanalizacijo, na Drenovem Griču pločnik, na Ulovki širijo cesto, v načrtu je tudi kanalizacija na relaciji Verd – Podgora. Občina med drugim načrtuje še v letošnjem letu graditi most v Močilniku, razširiti del ceste na relaciji Vrhnika – Podlipa in še nekaj drugih manjših investicij.
Na Kačurjevi cesti ljubljansko komunalno podjetje gradi sanitarno in meteorno kanalizacijo, vodovod, plinovod ter javno razsvetljavo. Z deli naj bi končali v letošnjem novembru, celotna investicija pa bi stala slabih 170 tisoč evrov brez DDV. V načrtu je tudi gradnja kanalizacije, obnova vodovoda in cestišča (z izgradnjo pločnika) z Verda do Podgore, a kot pravijo na občini, investicija ni nujno, da bo tudi realizirana, kajti za tri zemljišča ne morejo pridobiti služnostnih dovoljenj. V teh dneh naj bi bila končana razširitev in asfaltiranje 800 metrskega dela odseka na Ulovki, za kar je v proračunu rezerviranih dobrih 205 tisoč evrov, sredi novembra pa gradnja pločnika, obnova vodovoda in cestišča na Drenovem Griču kar bo občino stalo 457 tisoč evrov. V načrtu je še popravilo krajšega cestnega odseka pri Malovrhu v Smrečju in razširitev kratkega odseka cestišča Podčelo – Podlipa. Dela, ki naj bi stala 188 tisoč evrov, morajo biti končana do konca leta. Cesto naj bi širili naprej tudi v prihodnjem letu, ko naj bi z 800 tisoč evrov »prišli« do mostu oziroma mesta, kjer zadnje čase kopičijo hlode.
K temu seznamu je potrebno dodati še druge manjše investicije, ki so v letošnjem letu že zaključene. Občina je preko KS Verd asfaltirala cesto proti Rijacu na Mirkah, preko KS Podlipa – Smrečje cesto proti Bukovcu. Še letos naj bi uredila kanalizacijo in vodovod na Idrijski, v izvajanju je gradnja kanalizacije, plinovoda, javne razsvetljave in vodovoda na Poti k Studencu. Z občine so še sporočili, da so za letos preko KS Vrhnika – Vas načrtovali asfaltiranje ceste na Gabrčah (od Gabrče 32 do Tržaške ceste 55), a investicija verjetno ne bo izvedena. Prav tako tudi še čakajo na ponudbo za obnovo meteorne kanalizacije na Lošci.

 

Gašper Tominc

Oglejte si tudi