Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Tovornjaki ponovno skozi Delavsko naselje

Vrhnika, 7. april – V središču Vrhnike je pred časom prišlo do spremembe prometne signalizacije, ki tovornjakom, ki prihajajo iz ljubljanske strani, prepoveduje pri gostilni CH zavijanje desno na cesto, ki vodi skozi Delavsko naselje, marveč morajo peljati do naslednjega križišča in tam zaviti proti cerkvi sv. Lenarta (Robova).

Taka ureditev je prebivalce Delavskega naselja osvobodila težkega prometa, a po drugi strani je pripeljala v samo središče mesta velike transportne kompozicije. Zato je pred dnevi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu obravnaval novo ureditev in sprejel odločitev, da se promet težkih tovornjakov ponovno usmeri na cesto skozi Delavsko naselje. Vendar, kot je dejal župan na nedavni občinski seji, nič prej, dokler se cesta primerno ne uredi. Obnova naj bi stekla še letos poleti.

Na občinski seji  je med drugim bilo govora tudi o zastojih pred semaforjem pri Črnem orlu. Pretočnost iz smeri Ljubljana proti Verdu je v prometnih konicah izredno slaba. Župan Stojan Jakin je pojasnil, da je po mnenju državne službe za ceste semafor optimiziran, vsakršno podaljševanje zelene luči bi prineslo zastoje na drugih koncih Vrhnike. Občina je zato predlagala uvedbo oranžne luči s puščico, a dokončna odločitev je na strani države.

(gt)
 

Oglejte si tudi