Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Podpisana še druga pogodba

Vrhnika, 6. januar – Župan Stojan Jakin in Tomaž Porenta iz IMP Promont sta podpisala pogodbo o montaži strojnih inštalacij na delu objekta šivalnice IUV. Gre za drugi in s tem tudi zadnji del javnega naročila v okviru celovite energetske sanacije omenjenega objekta.
Naj spomnimo, da je Občini Vrhnika uspela kandidatura na razpisu Ministrstva za infrastrukturo in prostor na razpisana sredstva energetske sanacije namenjene za objekte v lasti lokalnih skupnosti. Uspelo ji je pridobiti kar 864 tisoč evrov, pri čemer od tega predstavljajo 85% sredstva Kohezijskega sklada Evropske unije, 15% pa državna sredstva. Prvo pogodbo za energetsko sanacijo, ki je vključevala sanacijo celotnega ovoja (streho, fasadne stene, tlake, stavbno pohištvo) ter izvedbo dela glavnih elementov inštalacijskih sistemov, predvsem strojne inštalacije, vključno z ureditvijo kurilnice, je bila podpisana v začetku poletja z družbo TIPO investicijske gradnje.

Z omenjeno pogodbo energetska obnova objekta še ni bila v celoti zagotovljena, zato je bilo potrebno še drugo javno naročilo. Kot je pojasnil Janko Skodlar, ki z občinske strani vodi projekt, so 3. decembra zaključili zbiranje ponudb za strojne inštalacije s popisi za šolo, telovadnico in doživljajsko razstavišče Ljubljanice (vse to se bo nahajalo šivalnici oziroma v bodočem Kulturnem centru). »10. decembra je bila izdana odločitev občine o oddaji omenjenega naročila podjetju IMP Promont, in sicer za ponudbeno vrednost del v višini skoraj 222 tisoč evrov,« je pojasnil Skodlar in dodal, da je dosežena vrednost nižja od ocenjene in je v okviru zagotovljenih proračunskih sredstev. Direktor IMP Promonta Tomaž Porenta je ob podpisu dejal, da se bodo potrudili za kvalitetno izvedbo del v dogovorjenem roku. Njihovi delavci morajo delovišče zapustiti 30. aprila.

 

Gašper Tominc, foto: GT

V skladu s podpisano pogodbo bo Projekt "Energetska sanacija objekta IUV Vrhnika" delno fiancirala Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, 6. razvojne prioritete "Trajnostna raba energije", 1. prednostne usmeritve "Energetska sanacija javnih stavb". 

Oglejte si tudi