Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Odprli prizidek bevškemu vrtcu

Bevke, 5. oktober – Prostorska stiska bevške vrtčevske enote Rosika je samo še spomin, kajti od letošnjega septembra dalje se ponaša z novim prizidkom za oddelek otrok. Ta je doslej gostoval v nekdanjih pisarniških prostorih krajevne skupnosti oziroma gasilskega društva.
Kot je na odprtju prizidka dejala Marta Samotorčan, ravnateljica Vrtca Vrhnika, pod okrilje katerega sodi bevška enota, je zgodba stara okoli osem let. Tedaj je namreč enota dobila še tretji oddelek, ki so ga nastanili v prostore krajevne skupnosti in gasilskega društva, a kaj kmalu se je izkazalo, da bo potrebna trajna rešitev. Apel staršev ter pripravljenost vodstva Vrtec Vrhnika, krajevne skupnosti in Občine Vrhnika k iskanju ugodnih rešitev, je pripeljala do novega prizidka k obstoječi enoti, v katerem je od prvega septembra že nastanjena skupina starejših otrok. Janko Skodlar, podžupan, sicer pa koordinator projekta, je pojasnil, da je objekt stal 170 tisoč evrov, od tega je občina dala 48, država pa 122 tisoč. Delež krajevne skupnosti je bil v pripravi dokumentacije, vrtca pa pri oskrbi notranje opreme.

Pod projekt se je podpisala prejektantska hiša Sonet, ki je predvidela pritličje za igralnico, zgornji del pa je v obliki galerije – kar je ena najbolj priljubljenih »zatočišč« malčkov. Preurejene so bile še sanitarije, dodan velik peskovnik in asfaltna ploščad. »Ta prizidek je sedaj temelj za dobro delo z otroki,« je menila Samotorčanova. V znak dobrega sodelovanje ji je predsednica KS Bevke Nataša Tešar izročila tudi spominsko darilo.

Odprtje bevške enote vrtca je za župana Stojana Jakina zgled, kako je razvoj vrhniške občine policentričen – torej poteka tudi na podeželju. »Lepo je, da imamo razvoj na vseh lokalnih nivojih. Danes sem že na drugem takem odprtju, in me izredno veseli, da se vrhniška občina opazno razvija.«

Kulturni program so oblikovali najmlajši, objekt je blagoslovil lokalni župnik Janez Očkon.

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi