Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Javno naznanilo Agencije RS za okolje

Vrhnika postaja predelovalna občina. Imamo dve kompostarni, Center za ravnanje z odpadki, javno podjetje Komunalno podjetje Vrhnika in KEMIS d.o.o. V preteklosti smo bili občani večkrat preslišani in so se pomembne odločitve sprejemale mimo volje občanov.

Na spletni strani Občine Vrhnika je Agencija Republike Slovenije za okolje objavila Javno naznanilo, da je podjetje KEMIS d.o.o zaprosilo Agencijo RS za okolje, za dovoljenje za obratovanje nove naprave, ki lahko povzroči onesnaženje okolja večjega obsega. Ker je iz naznanila razvidno, da gre za namen obratovanja naprave, zaradi katere bi se lahko bistveno poslabšala kakovost življenja v našem okolju zaradi morebitne povzročitve onesnaževanja okolja, smo v naši stranki naznanilo obravnavali in sprejeli stališče, da bi bilo dobro, da se v omenjeno problematiko vključi čim večje število prebivalcev in organizacij.

Prosimo vas, da pozovete osebe, ki na območju, na katerem nameravani poseg povzroča obremenitve okolja, stalno prebivajo ali so lastniki ali drugi posestniki nepremičnin, da podajo mnenja in pripombe o nameravanem posegu ter zahtevajo vstop v postopek. Svoje mnenje in pripombe lahko do 22. 5. 2013 vpišete v knjigo pripomb v prostorih poteka predstavitve dokumentacije na Upravni enoti Vrhnika, Tržaška cesta 9, Vrhnika.

Ni nam vseeno kaj se dogaja v našem okolju in kako kvalitetno življenje živijo naši občani. Nekateri prebivalci Vrhnike so že močno prizadeti zaradi onesnaženja zraka s smradom. V sodelovanju s strokovnjaki s tega področja in v sodelovanju stranke Kemis, d.o.o. želimo pridobimo čim več informacij o posledicah izvajanja tovrstne dejavnosti.

Naš namen nikakor ni ovirati uspešno poslovanje podjetij in verjamemo, da bomo s skupnim sodelovanjem zadovoljili potrebe vseh vpletenih.

 

S spoštovanjem,

                                                                                                          Mirko Antolović

                                                                                              Predsednik SDS OO Vrhnika

Oglejte si tudi