Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

»Konfekcijo« bodo kupili že letos

Vrhnika, 8. November – Občinski svet je na seji obravnaval deset točk dnevnega reda, med drugim tudi že drugi rebalans letošnjega proračuna in osnutek proračuna za prihodnje leto prekvalificiral v predlog.

Rebalans proračuna je bil potreben, ker občina lahko kandidira na javni razpis za energetsko sanacijo iuvejeve konfekcije le, če ima tudi na lastnem računu denar za njen nakup. Naj spomnimo, da je občina sprva načrtovala nakup konfekcije šele v prihodnjem letu. Poleg konfekcije bo prijavila na razpis tudi energetsko sanacijo glasbene šole. Svetniki so v nadaljevanju sprejeli osnutek proračuna za leto 2013, kjer je bilo veliko debate o športnem parku. Župan je pojasnil, da parka takega, kot je bil pred leti predviden, ne bo, saj ni denarja. Bodo pa spodnji prostori konfekcije namenjeni športnim dejavnostim.

Veliko razprave je bilo tudi okoli osnutka odloka za tržnico, ki je predvidena na Sodnijskem trgu. Na ta način naj bi umaknili stojničarje z ulic in njihovo ponudbo skoncentrirali na enem mestu. Župan Stojan Jakin je dejal, da se zaveda, da tržnica verjetno ne bo zaživela čez noč, toda sčasoma se bodo verjetno vsi privadili na novo lokacijo – tako prodajalci kot kupci.

Občinski svet je sprejel še osnutek odredbe po kateri bo prepovedan promet za tovorna vozila (razen za lokalni promet) med Podčelom, preko Podlipe in Smrečjem. V zadnjih letih se je namreč tovrstni promet zelo povečal, kar je pustilo posledice na cestišču, posledično pa se je zaradi odsotnosti pločnika zmanjšala tudi varnost pešcev. Svetniki so se soglasno opredili tudi do spremembe Sušnikove ceste iz dvosmerne v enosmerno cesto, imenovali Pavla Petra Rožmanca za člana občinske volilne komisije ter Greto Dečman, Alenko Džafić, Richarda Beuermanna ter Andrejo Nikolić v svet Cankarjeve knjižnice Vrhnika.(gt)  

Oglejte si tudi