Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Finančna pisarna na Vrhniki zapira vrata - ODGOVOR FINANČNE UPRAVE

Davčna pisarna, ki ima vrata v Črnem orlu (Cankarjev trg 4), s prvim julijem zapira vrata, njegove naloge pa bo prevzela pisarna v Ljubljani. Kot so zapisali na Finančni upravi RS, bo zaprta »do nadaljnjega, zaradi povečanih delovnih potreb na drugih segmentih dela organa…«.

Kaj pomeni »do nadaljnjega« - ali to za vedno ali samo v času poletja - smo povprašali tudi Finančno upravo, kjer so nam odgovorili: "Finančna pisarna Vrhnika na Cankarjevem trgu 4 letos poleti od 1. julija dalje ne bo poslovala, predvsem zaradi povečanih delovnih potreb na drugih področjih dela uprave. V času poletnih mesecev in koriščenja dopustov je namreč zelo težko zagotavljati ustrezno kadrovsko zasedbo v finančnih pisarnah. Poudarjamo, da ne gre za zaprtje pisarne in tudi med poletjem bomo vsem zavezancem omogočili nemoteno poslovanje z nami. Vse informacije bodo tako na voljo v Finančnem uradu Ljubljana na Davčni ulici 1, pisne vloge pa lahko zavezanci naslovijo ali oddajo osebno na omenjenem sedežu urada ali v najbližji Finančni pisarni v Logatcu, Tržaška 50a. Direktor ljubljanskega finančnega urada in vrhniški župan se bosta sestala septembra in se dogovorila o poslovanju finančne pisarne glede na interese in potrebe lokalne skupnosti."

Vrhnika je pred leti že izgubila geodetsko pisarno, številni menijo, da je začasno zaprtje samo začetek konca tudi davčne pisarne.

Gašper Tominc

 

Oglejte si tudi