Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Del svetnikov zapustilo občinsko sejo

Vrhnika, 10. november – Burna seja je dosegla vrhunec z odhodom devetih članov in članic občinskega sveta od 23 prisotnih. Preostali so se odločili, da s sejo nadaljujejo.

Svetniki naj bi obravnavali 11 točk dnevnega reda, a so po treh urah seje in komaj treh točkah obravnave, nekateri menili, da nima smisla nadaljevati. Zato so predlagali prekinitev seje in nadaljevanje prihodnjič. Župan Stojan Jakin je zbrane pozval k enotnosti ter jih prosil, naj ostanejo, ker so na sejo prišli zunanji poročevalci in ni pošteno do njih, da se seja prestavi. Poziv ni zadostoval za člane SDS, SLS, SMC in Solidarnost, zato so sejo zapustili – kasneje jo je še član Liste za razvoj vrhniškega podeželja. Kot je bilo slišati iz ust tistih, ki so odšli, ni šlo samo za to, da je na dnevnem redu ostalo še »preveč« točk za nadaljevanje seje, ampak tudi zaradi nezadovoljstva z odgovori občinske uprave glede proračuna. Veliko debate je bilo tudi okoli dveh milijonov evrov v Načrtu razvojnih programov, vendar na vprašanje za kaj natančno naj bi šel ta denar, po njihovem mnenju niso dobili zadovoljivega odgovora.

Kljub pomislekom in pripombam je bil osnutek proračuna sprejet, v nadaljevanju so sprejeli še dopolnilo k odloku o cestah za boljši nadzor nad izvajanjem izdanih soglasij za poseg v varovalni pas. Strinjali so se s predlogom gradnje nove prometnice med Verdom in Sinjo Gorico ter z gradnjo prizidka pri Domu upokojencev. Zeleno luč so dali tudi osnutku lokalnega energetskega koncepta občine.

Uro po tistem, ko je del svetnikov zapustil sejno sobo, so s sejo zaključili še preostali. Točke, ki so ostale, naj bi prenesli na decembrsko sejo. 

 

Gašper Tominc

Oglejte si tudi