Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Zapeli skupaj z glasbeno šolo in zborom iz Šempasa

Vrhnika, 13. december – Mešani pevski zbor Ivana Cankarja se je poslovil od leta s prazničnim koncertom v glasbeni šoli. Dve uri dolg koncert so popestrili pevski gostje iz Šempasa pri Novi Gorici in člani Glasbene šole Vrhnika.
Zvesti klasičnemu zborovskemu petju so pevci in pevke Mešanega pevskega zbora Ivana Cankarja Vrhnika program obarvali s slovenskimi narodnimi in umetnimi pesmimi. Na klavirju jih je spremljal Gorazd Jan, kot solista pa sta nastopila Aleš Kovač in Špela Petkovšek. Koncert je potekal v štirih delih. Najprej so nastopili gostitelji, za njimi gostje iz Šempasa, nato solistka Hana Novak in godalni kvartet glasbene šole ter na koncu še enkrat Cankarjevi pevci. Kot rečeno so v goste povabili Mešani pevski zbor Lipa Šempas, ki je prepoznaven po tem, da ima veliko število koncertov in prireditev, tako doma kot v tujini. V pretekli sezoni je koncertiral v Belgiji, kjer je med drugim nastopil tudi na slovenskem veleposlaništvu in v evropskem parlamentu.
Sicer pa je tudi za Cankarjevimi pevci zanimiva sezona. Jeseni so se odpravili v Dalmacijo, kjer jim je v Šibeniku prisluhnila nabito polna dvorana, njihovi glasovi pa so odmevali tudi med stenami Dioklecijanove palače v Splitu, kjer so pritegnili veliko pozornosti s strani turistov.

Koncert, ki ga je povezovala Branka Božič, so pevce in pevki sklenili z družnim nastopom in njeno pesmijo »Naj bo mir«. Umirjena melodija pesmi je v predprazničnem času našla svoje mesto v srcih obiskovalcev, zato so s ploskanjem zahtevali bis in ga bili tudi deležni. Zbora sta združeno zapela Sveto noč ter tako na najbolj čaroben način zaključila glasbeno-pevski večer.

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi