Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

V Kino Bevke prihaja pomlad

Marec je prvi pomladni mesec, ki nas vabi v naravo in v nas prebudi željo po svobodi. Željo po tem, da smo lahko to, kar dejansko smo. Da za uspešne medsebojne odnose in za kakovostno življenje ne potrebujemo mask. Prav o tem zadnjem govorita filma, ki si ju bomo ogledali v KINU BEVKE. Prvi je namenjen otrokom in družinam, drugi pa odrasli publiki.
 

Nedelja, 6. marec ob 18h

ROKI GRE V RING, sinhronizirana animirana družinska komedija, G.R. P. in R.P. Alatriste, Mehika, 2015

Roki je mlad petelin, ki si želi nekaj več, kot zjutraj prebujati živali na kmetiji. Postati želi slaven bojni petelin in meriti moči v vaškem boksarskem ringu. Po igri usode se mu bo želja izpolnila prej, kot si misli. Lastnici kmetije grozi, da bo zaradi dolgov izgubila kmetijo. Če želi vrniti denar, mora staviti na petelinjem dvoboju. Roki se mora lotiti zahtevnega treninga, da bi premagal strašnega petelina Viktorja, prvaka vseh prvakov. Zaveda se, da je usoda kmetije in njenih prebivalcev »v njegovih krempljih«.

 

Nedelja, 13. marec ob 18h

SUFRAŽETKE, biografska zgodovinska drama, Velika Britanjia, 2015

Politična drama se osredotoča na žensko gibanje sufražetk v poznem 19. stoletju. Bile so prve ženske, ki so se množično borile za pravice žensk. Mnoge so bile kaznovane z azporom, poslanci v parlamentu jih niso podpirali. Kljub temu, se niso odpovedale svojim ciljem. Zahtevale so volilno pravico, enake možnosti za delo in izobraževanje kot jih imajo moški, pravico do lastnine, pravico do ločitve,...

Carey Mulligan igra glavni lik, mlado politično aktivistko. Medtem ko njen lik ne temelji na določeni resnični osebnosti, Meryl Streep igra Emmeline Pankhurst, vodjo gibanja. Ta je ustanovila skupino, nekaj časa preživela v zaporu zaradi napada na policista ter igrala veliko vlogo pri Representation of the People Act iz leta 1918, ki je reformiral volilni sistem. Umrla je nekaj tednov pred potrditvijo volilne pravice za ženske, starejše od 21 let.

Lepo vabljeni v Kino Bevke ! V kino, kjer se izkušnje preteklosti združujejo z izzivi sedanjosti.

Spremljajte nas na www.bevke.si in na FB strani Kino Bevke.



Kino sekcija Bevke

 

 

Oglejte si tudi