Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Vabljeni na ustvarjalne tečaje!

V okviru ustvarjalnih delavnic, ki jih v sodelovanju s klubom Zakon (KVŠ) izvaja industrijski in grafični oblikovalec, Vasja Stojanovski, lahko letos izbirate med tečajem oblikovanja keramike in tečajem risanja ter slikanja. Ker je število mest omejeno, pohitite s prijavami! :)
TEČAJ OBLIKOVANJA KERAMIKE:


 Na tečaju boste izvedeli več o osnovnih principih oblikovanja gline, kot so naprimer: Ščipanje (pinčing), grajenje s kačicam, grajenje z ploščami. Lotili pa se bomo tudi lončarskega vretena, izdelovanja mavčnega kalupa in Sgraffito tehnike. Izvedeli boste več o različnih vrstah peke od nevtralne oz. oksidacijske atmosfere do redukcijske peke. Vse skupaj pa bomo seveda tudi praktično preizkusili.

Na tečaju bodo na voljo vsi potrebni materiali in pripomočki: glina, glazure, modelirke, svinčniki, nožki, deske za sušenje, mavec... 

Naša srečanja bodo potekala vsak torek med 17. in 20. uro v prostorih osnovne šole Ivana Cankarja (Lošca 1, 1360 Vrhnika). Začeli bomo 20.10.2015 in končali predvidoma 22.12.2015.

Ob plačilu celotne vsote vam priznamo 10% gotovinski popust, kar za 30 urni tečaj (10 obiskov) znaša 180 evrov. Članom Kluba vrhniških študentov priznamo še 30% gotovinski popust, kar pomeni, da boste plačali le 140 evrov. Nudimo vam tudi možnost plačila tečaja v treh obrokih.

fb event - klik, klik

TEČAJ RISANJA IN SLIKANJA:

Delo bo potekalo individualno, prilagojeno potrebam in razvoju posameznika. Preko osnov risarskih in slikarskih tehnik, se bomo dotaknili tudi zahtevnejših motivov, kot je na primer človeška figura in portret. Na samem tečaju boste izvedeli več o: poglavitnih risarskih tehnikah, osnovnih zakonitostih perspektive, prostorskih ključih, grajenju zahtevnejših organskih predmetov, barvnih študijah in barvnih zakonitostih. Na nadaljevalnem tečaju pa se bomo posvečali predvsem človeški figuri in portretu.

Na tečaju bodo na voljo naslednji materiali in pripomočki: papir oz. karton, oglje oz. oglje v svinčniku, krede, radirke, gobice, krpice, fiksir, trda podlaga, slikarska stojala, osnovne barve (akril), vse za izdelavo grafike (visoki tisk). 

Naša srečanja bodo potekala vsak četrtek med 17. in 20. uro v prostorih Osnovne šole Ivana Cankarja (Lošca 1, 1360 Vrhnika). Začeli bomo 22.10.2015 in končali predvideno 14.1.2016. Kot zaključek tečaja pa bomo razstavili svoja dela v avli Cankarjevega doma na Vrhniki.

Ob plačilu celotne vsote vam priznamo 10% gotovinski popust, kar za 48 urni (šolske ure) tečaj (12 obiskov) znaša 180 evrov. Članom Kluba vrhniških študentov priznamo še 30% gotovinski popust, kar pomeni, da boste plačali le 140 evrov. Nudimo vam tudi možnost plačila tečaja v treh obrokih.

fb event - klik, klik!

PRIJAVE:

Prijave in morebitna vprašanja pošljite na elektronski naslov: vasja.stojanovski@gmail.com  ali telefonsko številko 031 761 488 (Vasja Stojanovski)



O IZVAJALCU TEČAJEV:

Tečaj bo vodil industrijski in grafični oblikovalec Vasja Stojanovski iz Vrhnike. Končal je Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje in ima dolgoletne izkušnje na področju poučevanja risarskih, slikarskih in modelirnih tehnik.Vasja se že kar nekaj časa intenzivno ukvarja tudi z oblikovanjem gline in svoje znanje ter izkušnje uspešno prenaša tudi na udeležence mednarodne kolonije Vajkard, ki jo že 8 let uspešno organizira Akademija za likovno umetnost in oblikovanje. Kot keramik sedaj že 6 leto razstavlja na Gradu Snežnik.



Oglejte si tudi