Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Tudi na Vrhniki "dogaja"!

Tudi letošnjo sezono smo v klubu Zakon poskrbeli za pestro dogajanje:
Sezono smo kot ponavadi začeli s tradicionalnim kulturno-gledališkim festivalom Cankarjada. Cel teden smo brezplačno gledali raznolike gledališke predstave. Teden je potekal v znamenju Pregovori (KUD Impromobile), Rokenrol impro (Kolektiv Narobov), Svinje (Gledališče Glej), Gremo na vlak (Gledališče Unikat), Dama v belem (Eva Škofič Maurer), Stand up večer, pripovedovanje zgodb z Ano Dušo. Festival je poetično zaključil Tomaž Pengov.

 

Dvorano smo najprej oblekli v črnino in dodali nekaj kovinskih zvokov z bendi Teleport, Hellsword in Rollin Bastards; vrnili smo se nazaj v Yugo s skupino Sedma republika in skakali v ska ritmih skupaj z Red Five Point Stars.

 

V novo leto smo zakorakali z eksperimentalnim koncertnim ciklom Rojišče (v sodelovanju z HUD »O«), nadaljevali z stonerskimi Grrizli Madamsi ki so nas pripreljali do mračnega metala, kjer so žagali Dickless Tracy, Eruption in Sarcasm.

 

Za elektronske duše je vsak mesec poskrbela domača DJ ekipa Zakon Beatz.

Poplesavali smo v ritmih berlinskega rockabilly benda Cherry Casino, noreli na rock'n'roll ritme domačih Ride on in štajerskega Črnega Petra, meje dobrega okusa pa premikali z grind core večerom, kjer smo poslušali svinjsko dobre VxPxOxAxAxWxAxMxCx (Avstrija), brutalne Obnounce (Slovenija), Vulvathrone (Slovenija) in ekscesne Viscera Trail (Izrael).

 

Irski dan piva smo praznovali tudi mi, s tematskim večerom, posvečenem irskemu pivu, čokoladnim zlatnikom, deteljam in Leprehonom...

 

Aprilsko vreme je k nam prineslo hrvaško-slovensko navezo Golem, ki so dvorano tresli z vrhnunskim elektro - hip hop - drum'n'bassom, dan zatem pa smo vratove razmigavali na metal core koncertu z Life in Peril, Before the murder in By Default.

 

V maju smo poslušali balkan beat zasedbo Leni Kravac, na Odprtem odru pa so se nam predstavili indie-rockerji Plužni filozofi.

 

Poletje smo otvorili v sklopu Noči na Vrhniki, kjer smo noreli na reggae zasedbo Makako jump, nato pa so naša ušesa na štrom priklopili domači Dj-i: G-Blaze, Sams, Balboa in Mack.

 

Sezono smo zaključili s projektom Urbani vrt, kjer smo čez dan ob glasbi Dj 5H-a presprejali steno bazena, predstavili mladinska društva, spimpali bicikle, barvali pručke za novo knjižnico, igrali odbojko in počeli še marsikaj zanimivega. Zvečer pa smo se zbrali na dvorišču kluba Zakon in migali z Nedelaz, domačimi Buletproof ter kraljem balkana Edo Maajko (glasbeno podprt z DJ Frenkiejem).

 

Poleg tega smo tečnarili s tečajem Slovenskega znakovnega jezika, šiviljskim tečajem in tečajem ozvočevanja. Ob sredah smo širom sveta potovali v čitalnici Knjižnice Ivana Cankarja Vrhnika. Obiskali smo Novo Zelandijo, Šri Lanko, Venezuelo in plezali v Jordaniji in Siriji.

 

Zagrizeni pohodniki smo dvakrat mesečno izletnikovali z Žigo Valentičem, ki nam je predstavil nekatere skrite kotičke v bližnji okolici.

 

Poskrbeli smo tudi za najmlajše in jih vsake šolske počitnice razveselili z brezplačnimi otroškimi delavnicami, v sodelovanju z ZIC-em pa smo pripravili tudi otroške delavnice v okviru božičnega sejma, branje pravljic s Francijem Rogačem (sodobnim slovenskim pravljičarjem) in otroške delavnice na Argonavtskih dnevih.

 

Letos smo z dobrodelno stojnico pomagali tudi 12-letni deklici Nastji, ki ima cerebralno paralizo. Zbran denar smo ji podarili za Grace, psičko pomočnico, ki ji bo pomagala pri premagovanju vsakodnevnih ovir.

 

Zakon bo aktiven tudi naslednje šolsko leto, začnemo septembra s Cankarjado. Vsi, ki bi radi kakorkoli sodelovali v klubski ekipi, vabljeni! Oglasite se na e mail naslov: program_kvs@yahoo.com, ostali pa nas spremljajte na spletni strani www.kvs-klub.si ali na facebook profilu in se udeležite kakšnega dogodka.

 

Prijeten počitniški pozdrav,

ekipa KVŠ Zakon

Povezave

www.kvs-klub.si

Oglejte si tudi