Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Reka luči od Berzota na Sveto Trojico

Vrhnika, 5. december – Toliko otrok in staršev, kot je letos pričakalo sv. Miklavža pri cerkvi sv. Trojice, jih ni še nikoli.
Od Berzota, kjer je bilo zbirno mesto, se je vila do vrha Trojice neprekinjena kolona ljudi. Na Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika, ki so pripravili Miklavževanje, so dejali, da so med obiskovalce porazdelili oziroma prodali 180 bakel, številni otroci pa so prinesli s seboj tudi doma narejene laterne.


Prostor pred cekrvijo je bil poln pričakovanj in velikih oči otrok, ki so nestrpno čakali, da je ura odbila šest zvečer. Tedaj so se odprla cerkvena vrata, skoznje je pokukal sivobradi dobri mož z nebeško-peklenskim spremstvom, nakar so se otroška srca končno odahnila. Miklavž se namreč tudi letos ni izneveril in jih je obiskal.

Uvodnim toplim besedam Miklavža so sledile želje, ki so mu jih zaupali otroci, nakar se je še malce sprehodil mednje, nato pa odhitel novim nalogam naproti. Kot je dejal, bo noč še dolga, saj mora obiskati nešteto domov, zato se ne sme obirati. Miklavževo dobro voljo so njegovem odhodu z bonboni in mandarinami širili angelci, pa tudi parkeljci so opravljali svoje delo, saj sem ter tja kakšnega poredneža tudi malce trdneje pocukali za rokav.

Gašper Tominc  

Oglejte si tudi