Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Pust da se zaljubiš

Biti maškara na Valentinovo zna biti zelo zanimivo. Lahko si član ekipe Pekarna maš miš, kot so bile odrasle bevške maškare ali pa si rajska ptica oziroma Amorček, kot so bili animatorji otroške maškarade.
 

 

 

Na pustno soboto so se Bevke spremenile v vas maškar. Preko dne so po vasi hodile čarovnice, ninje, gospodične, baletke, gusarji, celo gozdarji so ves dan vlekli svoj voz z drvmi in jih ponujali od hiše do hiše. Peki, miši, dva policaja in inšpektor iz Pekarne maš miš, so s svojo pečjo za peko vseh vrst kruha obiskali pustno povorko na Igu in se šele pozno ponoči vrnili v rodno vas.

Višek dneva pa je bilo rajanje za otroke, v rajsko okrašeni dvorani z rožicami, metuljčki, čebelicami, srčki,...Animatorke so bile letos kar skupina mamic, ki so se zbrale skupaj z namenom, da otrokom polepšajo njihov praznik. Kar nekaj večerov je bilo potrebnih za priprave oblačil, okrasitve in iger, vendar se je obrestovalo. Bilo je polno plesa, raznih ptičjih iger, hranjenja s črvi, nošenja črvov v gnezdo in iz njega, predvsem pa gibanja. Amorček je z metanjem svojih puščic maškare pripravil do tega, da so se zaljubile. Vrhunec iger pa je bil sprevod vseh mask skozi špalir in obvezen krof za zaključek uradnega dela.

Do zgodnjih jutranjih ur je obiskovalce zabaval ansambel Jurčki, peki za šankom pa so poskrbeli, da nihče ni bil ne lačen, ne žejen.

Pustna sekcija Bevke je ob zaključku dne sklenila, da se naslednje leto gotovo spet sestavi in pripravi mega zabavo za mlado in staro.

 

Andreja Lenarčič

Oglejte si tudi