Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Naredili smo butaro velikanko

Delček velikonočnih praznikov predstavljajo tudi butarice. KUD Drenov Grič-Lesno Brdo je v soboto pred cvetno nedeljo organiziral delavnico, na kateri smo izdelovali butarice.
Branko in Jure sta poskrbela za zelenje in leskove palice, zahvaljujemo se Slavku, ki je nabral veliko oljčnih vejic. Pohvala pa gre tudi udeležencem, ki so prinesli zelenje s seboj.
Branko Bizjak, novi predsednik KUD, si je zamislil, da bi letos naredili butaro velikanko. Za pomoč pri pletenju je prosil dekleta in fante, da so butaro odnesli k žegnu v cerkev sv. Pavla na Vrhniko. Nastala je zares velika butara, sestavljena iz oljčnih vejic, bršljana, pušpana, brina in drugega zelenja. Trgovina Marolt DG 69 nam je podarila pomaranče, ki smo jih z vrvico privezali na butare. Butara velikanka je postavljena pred gasilskim domom.
Delavnice se je udeležilo zelo veliko otrok in odraslih. Vpletanje zelenja na leskove palice je potekalo med prijetnim klepetom. Ena izmed udeleženk je rekla, da je hotela butare delati doma, pa ji je vnukinja rekla, da bo delo v družbi prijetnejše. In res je bilo tako.

Bernarda Novak
Fotografije KUD Drenov Grič-Lesno Brdo

Oglejte si tudi