Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Maček Muri na Vrhniki

Vrhnika, 25. maj – Glasbeno-plesna upodobitev Mačka Murija je eden od vrhuncev letošnjega praznovanja 40. obletnice Glasbene šole Vrhnika. Dvakrat do zadnjega kotička napolnjena dvorana ter dolgi aplavzi so največji izkaz dobro izvedenega projekta, v kateri sta moči združili glasbeni šoli Rakovnik in Vrhnika.
Ideja za glasbeno-plesno predstavo Mačka Murija se je porodila pri dirigentkah godalnih orkestrov obeh šol: Nastji Cajhen Rode in Vanji Bizjak Podlesek. V mačjo prejo sta vključili še Jako Puciharja, ki je pripravil priredbo, Barbaro Prhavc in Lizo Volk z njunimi baletkami, Evro Hren, ki je prevzela vlogo solistke ter pevska zbora obeh šol (mentorji: Helena Grbac, Kristina Smrke, Urban Tozon). Rezultat je bila uro dolga glasbeno-plesna prireditev z enajstimi prizori, ki je pri starejših vzbudila nostalgijo na stare čase, mlajše pa potopila v domišljijski svet pravljic Kajetana Koviča. Kot je dejala ravnateljica vrhniške glasbene šole Dominika Naveršnik, je v projektu na tak ali drugačen način sodelovalo okoli 150 ljudi, vseh generacij.

Glasbena šola je tako še enkrat upravičila svojo zrelost, šteje štirideset pomladi, v kateri se lahko ponosno potrka na svoja prsa in celo dvakrat zaporedoma napolni veliko dvorano Cankarjevega doma Vrhnika. Vrhunec praznovanja bo veliki koncert 1. junija v Slomškovi športni dvorani.

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi