Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Kultura raste

»Nocoj imam abonma!« je bil v Delu pred časom naslovljen članek, v katerem je novinar Slavko Pezdir opisoval zaupanje med kulturnimi ustanovami in ljubitelji njihovih programov. Omenil je tudi, da v večini slovenskih gledališč število vpisanih abonentov zadnja leta upada, letos ponekod tudi več kot 20%.

V Zavodu Ivana Cankarja smo pred dvema letoma zaradi velikega osipa pri vpisu,pa tudi zaradi slabega obiska Glasbenega abonmaja le tega ukinili in v Gledališki abonma uvedli šesto predstavo. Odločitev je bila očitno pravilna, saj letos beležimo 15% večji vpis. Skoraj tretjina abonentov prihaja iz sosednjih občin, nekaj tudi iz Ljubljane. V anketnih listih so lanskoletni abonenti izbiri predstav v sezoni 2011/12 namenili do zdaj rekordno oceno 6,12 (najvišja možna je 7). Prva letošnja predstava 39 stopnic je bila praktično razprodana.

 

Podobno rast beležimo tudi pri obisku filmskih predstav; lansko leto je bilo do konca oktobra 1539 obiskovalcev, letos pa jih bo do začetka novembra več kot 2784.

Petino več obiskovalcev si ogleda tudi razstave v Galeriji in Avli Cankarjevega doma na Vrhniki; lani do konca oktobra 2032, letos v istem časovnem obdobju več kot 2600. Sem so všteti le obiskovalci, ki pridejo izključno na ogled razstave; če bi upoštevali vse, ki si ogledajo razstave tudi ob drugih dogodkih v Cankarjevem domu, je teh več kot 30 000 na leto!

 

Upamo, da bodo naše gledališke, otroške in filmske predstave, pa tudi razstave še naprej privabljale vedno več obiskovalcev, da bo Občina Vrhnika kot doslej podpirala naše projekte in da bo Cankarjev dom na Vrhniki še dolgo privabljal take množice kulture željnih od blizu in daleč.

 

Zavod Ivana Cankarja Vrhnika

Povezave

zavod-cankar.si

Oglejte si tudi