Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Kino Bevke začenja filmsko leto v znamenju ljubezni, mladosti in prijateljstva

Z obiskom Božička smo uspešno zaključili preteklo leto in vstopili v novega. V mesecu februarju imamo na programu dva čudovita ljubezenska filma. Posebej ponosni smo na to, da bomo gostitelji soustvarjalcev slovenskega filma Vloga za Emo, ki ga bomo predvajali v nedeljo, 15. 2. 2015. Pridružite se naši facebook strani, kjer še vedno zbiramo predloge za filme, ki bi si jih gledalci želeli ogledati.

 

Spored za naslednje tri filme:

 

Nedelja, 1.2. ob 18h :

OKUS PO LJUBEZNI (R. Batra, Indija, Francija, Nemčija, ZDA, 2013) – duhovita romanca

Po ulicah Mumbaja hitijo raznašalci hrane, da bi delovnim možem dostavili kosila, ki so jih pripravile njihove žene. Menažka, ki jo je mlada gospodinja poslala svojemu odtujenemu možu, se znajde na mizi drugega moškega … Očarljiva dopisna romanca je, po besedah režiserja in scenarista, tudi zgodba o življenju, o katerem sanjamo – nasproti življenju, ki ga živimo, ter o pogumu, ki ga potrebujemo, da svoje sanje spremenimo v resničnost. Glavni protagonist filma je trenutno v svetu najbolj prepoznavni indijski igralec Irfan Khan (Pijevo življenje, Revni milijonar).

 

Nedelja, 15.2. ob 18h :

VLOGA ZA EMO (A. Pavšar, Slovenija, 2014) – slovenski mladinski film

Ema je srednješolka, ki se po spletu okoliščin znajde pred kariernim izzivom. Na tej poti ji pomaga nova prijateljica, ki Emi odkrije svet najstniške svobode. A televizijski svet ima svoja pravila in za nekoga, ki je brez izkušenj, je lahko zelo neusmiljen. Emina vloga pri starših, novih prijateljih, v šoli ter v ljubezni pa se stalno spreminja in zdi se, kot da Ema ni kos vsem vlogam in delu... Film je posvečen glavni igralki Lari Safran, ki je pred začetkom predvajanja filma v kinih izgubila življenje v tragični nesreči. Kino Bevke bo ob tej priložnosti počastil obisk iz filmske ekipe!

 

Nedelja, 1.3. ob 18h :

GAŠPER IN PETRA NA ZIMSKIH POČITNICAH (A.L. Naess, Norveška, 2014, 4+) – sinhroniziran igrano-animirani film za otroke

Druga zgodba malih junakov Gašperja in Petre, ki sta tokrat na zimskih počitnicah. Nekaj posebnega so, saj jima odrasli zgradijo čisto pravi ledeni iglu, v katerem lahko tudi spita! Veliko se igrata na snegu in uživata kot že dolgo ne – vse dokler se ne pojavi Peter. Zares je dober v smučanju in Petri se zdi, da je dobila novega prijatelja. Gašper ni tako spreten, zato izgublja Petrino pozornost, pa še mami in oči se kregata. Gašper je v vedno večji stiski. Kaj bo storil naš veliki mali junak, da bo Petra spet njegova prijateljica in da se mami in oči ne bi razšla? Igrano-animirani film je narejen z izjemnim občutkom za najmlajše gledalce.

 

sekcija KIno Bevke

Oglejte si tudi