Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Jezikulja in Angel Varuh se borita za Kolesarjevega Nejca

 

 

Kako nenavadni ljudje živimo v Bevkah, smo lahko lepo videli v soboto, ko nas je po enoletnem premoru zopet obiskal Miklavž. Pred njegovim prihodom pa smo vsi prisotni doživeli mir in prijaznost raja ter brezup in vreščanje pekla.

Letos je Lucifer popolnoma obupal nad svojimi pomočniki. Nihče od njegovih peklenščkov ni bil dovolj dober, da bi lahko stopil na zemljo in ustvaril svet, kakšnega si je gospodar zamisli. Ko je popolnoma obupal nad moško populacijo, je za svojega glasnika izbral žensko-parkljico Jezikuljo. Njena naloga je bila, da omreži Nejca ter preko njega vpliva na njegovo družino, prijatelje in nato na ves svet.

Jezikulja je svojo nalogo zelo dobro zastavila. Nejca je pripravila do tega, da je uničil Gašperjevo kitaro, postrigel sosedovi Juliji lase in porisal župniku avto. Ko pa bi se mogel odreči rožnemu vencu in zaupanju v dobroto, ji ni uspelo. Nejčev angel Varuh in molitev mame Marinke, ata Staneta, župnika, Julije in brata Gašperja, so spremenili potek dogodkov. Nejc se je zoperstavil Luciferju in na zemljo prinesel mir.

Ko je v dvorano vstopil še Miklavž, so se parkeljni lahko samo še umaknili v kot. Miklavž je k sebi povabil otroke in razdelil darila. Potem pa je razložil zakaj so darila tako čudno razvrščena. Parkeljni uživajo, ko zamenjajo pakete in vrečke namenjene pridnim otrokom z darili, ki so pripravljena za tiste malo manj pridne. Pogosto so darila razkropljena na več različnih krajih. Na koncu pa angeli poskrbijo, da vsak otrok dobi tisto, kar mu pripada.

Miklavž je z veseljem sporočil, da se je letos prvič preizkusil v odgovarjanju na sporočila, ki jih je dobil preko skrivne mejl pošte. Naslednje leto bo to dejavnost razširil. Na kateri mejl naslov mu boste lahko pisali svoje želje, pa bo še pravočasno sporočil.

Tako, za letos je svojo nalogo zelo dobro opravil. Ker je že star si je zaslužil pošten počitek. Čez 12 mesecev pa je obljubil, da se bo zopet oglasil v naši vasi na ljubljanskem barju.

 

KUD Ivan Cankar Bevke

 

Oglejte si tudi