Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Igraj se z mano

Vrhnika, 3. december – V čitalnici Cankarjeve knjižnice je bilo tokrat ravno obratno kot smo vajeni: nič tišine, nič šepetanja in nič vonja po revijah ter časopisih. Bilo je glasno, veselo, dišalo pa je po lepilu in voščenkah.
V goste je prišla ekipa iz Zavoda za usposabljanje Janeza Levca in Društva za kulturo inkluzije, ki so poskrbeli za igrivo zbližanje otrok iz razvojnega oddelka vrhniškega vrtca in skupine iz VDC Vrhnika, pridružili pa so se jim tudi osnovnošolci iz Bevk in malčki iz vrtčevske enote Želvica. Namen skupnega dopoldneva je bil, da otroci oziroma mestoma celo odrasli, preko različnih ustvarjalnih delavnic in iger spoznajo medsebojno enakost, pa čeprav jih loči diskriminatorna ločnica, ki deli otroke med »posebne« in »normalne«. Na ta način je enakost tudi dejansko zaživela in ni bila le promovirana beseda.

Kot je pojasnila Tina Verbič iz Zavoda za usposabljanje Janeza Levca, je letošnje leto mednarodno festivalsko leto, v okviru katerega je potekalo več festivalov po mestih, del programa pa so tudi manjši športni in kulturni dogodki. Eden takih je bil tokrat v Cankarjevi knjižnici na Vrhniki. »S seboj smo prinesli razstavo izbranih likovnih del, ki so jih poslali vrtci, šole in drugi izobraževalni zavodi, današnji udeleženci delavnice pa so jo družno izobesili. Seveda pa smo veliko tudi ustvarjali, se pogovarjali in spoznavali drug drugega.« Dogodek je minil v sproščenem ozračju, kjer zagotovo nikomur ni bilo dolgčas. (gt)

Oglejte si tudi