Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Družno nastopili kar trije zbori

Vrhnika, 3. december – Vrhniško društvo invalidov »Mednarodni dan invalidov« tradicionalno obeleži s celovečernim koncertom svojega mešanega pevskega zbora. Letos so se pevkam in pevcem na odru pridružili še Ženski pevski zbor Upanje iz doma upokojencev in mešani pevski zbor društva upokojencev.
Družen nastop treh zborov, ki se je zgodil v sklepni fazi koncerta v Cankarjevem domu, ni bil naključen, kajti skupni imenovalec jim je isti zborovodja – Jože Jesenovec. Druga posebnost večera pa je bila ta, da je bil skoraj ves avtorski, kar se ne zgodi velikokrat. Namreč pevski zbor Društva Invalidov Vrhnika premore kar nekaj ustvarjalcev, ki vsak na sebi lasten način bogatijo pevsko kulturo. To je pevka Lučka Štebal, ki tekstu dodaja osnovno melodijo, pa pevec in harmonikar Jože Gostiša, ki dodaja melodije in besedila, ter omenjeni zborovodja Jesenovec, ki dela tudi glasbeno uskladi, marsikatero pesem pa tudi napiše.

V prvem delu koncerta je nastopil samo mešani pevski zbor društva invalidov, kasneje pa se mu je na odru pridružil še ženski pevski zbor iz Doma upokojencev Vrhnika in čisto na koncu še Mešani pevski zbor Društva upokojencev Vrhnika. Večer so obogatili še solisti: Aleš Kovač, Lučka Štebal in Zoran Habe ter seveda harmonikar Jože Gostiša. Kot vse dosedanje koncerte je tudi tega vodila Mirjam Suhadolnik.

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi