Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Čez slabih štirinajst dni odpira vrata muzej

Vrhnika, 1. september – V sredo čez 14 dni bo za javnost odprta na ogled stalna razstava Moja Ljubljanica v pritličju Kulturnega centra Vrhnika
Gre za nov vrhniški muzej, čeprav ga strogo po muzejski stroki tako ne bi smeli imenovati, v nekdanji šivalnici IUV, s katerim bosta upravljala Zavod Ivana Cankarja Vrhnika in Muzej galerije mesta Ljubljane (občina Vrhnika pa je nosilec projekta). Na svečanemu odprtju, ki bo čez štirinajst dni  v torek pozno popoldne (13: 9.), bo prisoten tudi premier Miro Cerar in dva predstavnika iz njegove ministrske ekipe. V objektu trenutno potekajo še zadnje tehnične in organizacijske priprave, videti pa bo mogoče marsikaj. Obiskovalec se bo sprehodil skozi različna obdobja vrhniške zgodovine, od prazgodovine do današnjih dni - podkrepljena z arheološkimi najdbami, slikovnimi in materialni prikazi. 

Naša ekipa se je mudila pred dnevi, ko je nastalo tudi nekaj teh fotografij. Namenoma smo fotografirali detajle, da vam presenečenje v obliki celotnega izgleda prihranimo za čas odprtja ali kasneje.

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi