Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Božično-novoletni koncert

V soboto pred božičem je bilo v dvorani gasilskega doma zelo veselo. Kulturno društvo je organiziralo Božično-novoletno prireditev.
Stanka Koprivec je okrasila smrečico, pod smrečico pa je postavila jaslice. Figurice in okraski iz naravnih materialov so plod njenih spretnih in ustvarjalnih rok.

Najprej so se predstavili pevci, ki sestavljajo pevski zbor podružnične šole. Zapeli so pod vodstvom Bernarde Novak, na klaviaturah jih je spremljal Gorazd Jan. Petje so dopolnili z gibi in spremljavo na male inštrumente.

Klara Jelovšek je mlada in uspešna glasbenica, ki igra na violino. Na letošnji prireditvi pa nas je presenetila in zaigrala tudi na klavir.

Na podružnični šoli deluje tudi dramska skupina, ki jo vodi Katarina Lenarčič. Mlade igralke so nastopile z zgodbo Pogumni veter, v kateri se posamezna drevesa med seboj prepirajo, katero drevo je najpomembnejše.

V zadnjem delu koncerta so zapeli pevci domačega mešanega pevskega zbora pod vodstvom Gorazda Jana. V črnski duhovni My lord, what a morning je bil solist Miran Kržmanc. Božično novoletnega koncerta ni brez Svete noči. Zborovodja Gorazd Jan je za tokratni nastop pevce naučil Sveto noč v Mießnerjevi priredbi, ki je napisana za sedem glasov in je tako predstavljala kar velik izziv. Toda ob ubranem petju je bil ves trud poplačan.

Pavle Oblak, predsednik krajevne skupnosti, je pozdravil vse navzoče v dvorani in vsem zaželel lepe praznike. Zahvalil se je za organizacijo prireditve. Pohvalil je tudi delovanje vseh ostalih društev v kraju.

Program je povezovala Katarina Lenarčič, ki je med posamezne točke vpletala mislo o prijateljstvu.

Prireditev smo sklenili nekoliko drugače. Zapeli smo Nipičev Silvestrski poljub, besedilo se je izpisovalo na platnu, tako da je prepevala vsa dvorana. Nastopajoči smo se razveselili številnih poslušalcev.

Po prireditvi smo se družili v veselem klepetu ob pogostitvi, ki jo pripravimo v sodelovanju s Svetom krajevne skupnosti. Kulturno društvo preko celega leta organizira najrazličnejše prireditve, delavnice in srečanja, na katerih je nastalo ogromno zanimivih fotografij, ki smo jih predvajali na platnu. Ob slovesu smo si drug drugemu s stiskom roke zaželeli veliko zdravja in lepih trenutkov v prihajajočem letu.

 

Bernarda Novak

Fotografije: KUD Drenov Grič-Lesno Brdo

Oglejte si tudi