Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Sončni sprehod čez Verd, se je za hrtinjo Lilith končal tragično.

"Po sprehodu sta jo skoraj pred domačim pragom napadla dva sosedova rotvajlerja. Lilith je nato zbežala, zašla na avtocesto skoraj dva kilometra stran od doma, kjer jo je zbil avto. Sreča v nesreči je, da razen karambola dveh avtomobilov, ki sta se umikala avtu, ki jo je zbil, ni bilo hujšega. Tolažim se s tem, da je pred smrtjo imela lep sončen sprehod in da je bila v svojem življenju z nami ljubljena in polna priboljškov," opisuje lastnica, ki upa da bo žalostni dogodek opomin vsem lastnikom psov, naj imajo svoje ljubljenčke na povodcu oziroma pod nadzorom.
Kot še dodaja: "Upam, da bo njena smrt mogoče povod za reševanje težav s temi psi, nad katerimi je bila že večkrat prijava." Če kadarkoli naletite na težave s spuščenimi psi*, ne oklevajte s prijavo na policijo. Le tako se bomo namreč izognili  zgodbam, kot je Lilith-ina. 
* po Zakonu o zaščiti živali - 11. člen, je skrbnik dolžan zagotoviti varnost psa na javnem mestu, tako da ima psa na povodcu, nevarne živali pa morajo biti opremljene tudi z nagobčnikom - 12. člen

Oglejte si tudi