Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Požar Kemis: preventivno občanom odsvetujejo daljše aktivnosti na prostem

Vrhnika, 16. maj - Sinoči je ob 19:50 zagorelo v Kemisu v Sinji Gorici, ki se ukvarja z zbiranjem in predelavo nevarnih odpadkov. Gasilci so požar v zgodnjih jutranjih urah pogasili. Vzrok požara še ni znan, nastala pa je velika gmotna škoda.

Aktivirani so bili gasilci iz Gasilske zveze Vrhnika, kasneje pa še enote iz GZ Logatec, GZ Cerknica, ter poklicni gasilci GB Ljubljana in Kranj. Skupaj je na intervenciji sodelovalo 256 gasilcev, na zdravstveni primarni triaži je sodelovalo 27 oseb, 24 policistov in 5 oseb službe za podporo.  Aktiviran je bil tudi celoten štab CZ Vrhnika. Enajst oseb je bilo evakuiranih in so bili začasno nameščeni pri sorodnikih. 

Kot so sporočili iz štaba Civilne zaščite, ta še vedno spremlja morebiten vpliv požara na okolje, posledično bodo aktivirane pristojne strokovne službe. Občanom zaenkrat iz čiste preventive odsvetujejo dolgotrajnejše aktivnosti na prostem. Šole in vrtci bodo delovali nemoteno, a z omejenimi aktivnostmi na zunanjih površinah. Voda je pitna, prekuhavanje je priporočljivo za podtalnice in vodnjake. Povrtnine pred uporabo preventivno operite. Sporočili so še, da požarišče ostaja omejeno v območju 200 metrov, daljše zadrževanje na tem področju ni dovoljeni. Vse ažurne informacije so dostopne na internetni strani občine Vrhnike, www.vrhnika.si. Občani se za dodatne informacije lahko obrnejo na tel. št. 01/755 2100 (Štab CZ).

Gašper Tominc

Oglejte si tudi