Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Kmečke žene na koroško!

V sredo 07,08,2013 smo si kmečke in podeželske žene vzele dan zase in se že pred sedmo uro odpravile na celodnevno ekskurzijo. Iz Vrhnike smo krenili proti Trojanam na krof in jutranjo kavico. Sledil je ogled hiše mojstrovin Perger v Slovenj gradcu,ki se ukvarjajo s izdelovanjem lectarskih-medičarskih in svečarskih izdelkov,že od daljnega leta 1757 in so poznani po vseh kontinentih sveta.
Po ogledu smo se napotile proti Dravogradu do Grtine,kjer smo se vkrcali na splav in preživele dve prečudoviti uri v družbi koroških flosarjev,vožnja s splavom po Dravi s flosarsko malico,dobro glasbo in seveda s flosarskim krstom,ki gaje bila deležna naša dobra in vsestranska tajnica Boža Švigelj.

Vožnja je hitro minila in bilo je treba nadaljevati pot do kmetije Klančnik. Na kmetiji imajo goveda,prašiče,damjake in muflone. Imajo lastno predelavo mesa,tudi nekaj mleka že predelajo na domu. Po zanimivi predstavitvi kmetije nas je gospodar Marko popeljal s turističnim vlakom skozi Hrastnikov gaj,tam imasta z očetom lastno lovsko kočo in rastavljenih čez 400 trofej.

Nato smo se odpravile na zasluženo pozno kosilo.Za konec dneva in čudovite ekskurzije smo se na poti domov ustavile še v Mozirskem gaju in si napolnile duše s čudovitimi cvetlicami ob reki Savinji. Ter zadovoljne in srečne odšle domov.

 

Nikoli ne obupaj v življenju,

ki je tako čudovito,

da živeti moramo naprej,

za tiste trenutke,

ki jih malo izkoristimo!

 

                                                                                              Trček Urša

Oglejte si tudi