Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 08.12.2016

pretežno jasno
Ponoči bo pretežno jasno, po nižinah bo večinoma nastala megla.
-6°C | 10°C
petek, 09.12.2016
-6°C | 12°C
sobota, 10.12.2016
-7°C | 13°C
nedelja, 11.12.2016
-5°C | 10°C
ponedeljek, 12.12.2016
-2°C | 6°C
Opozorila
Sreda, 7.12.2016 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
-6°C
10°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice

VALENTINOVA LECTOVA SRCA


NOVICE

| |
19.02.2014      8:38
A A

VALENTINOVA LECTOVA SRCA



Deli:

Tokratno srečanje smo namenili izdelavi lectovih src. Na spletu smo se pozanimali, kako se izdelajo, in se lotili dela. Najprej smo morali dobiti modele za izrez srca. Na pomoč sta nam priskočila gospoda Franc Terčak in Jure Podbregar, ki sta nam jih izdelala. Potem smo poiskali recept za preprosto medeno testo in pekli. Ker se prava lectova srca izdelujejo več dni, smo  morali marsikaj narediti po svoje. Namesto živo rdeče barve, ki je nismo uspeli pripraviti, smo uporabili tako imenovani beli sneg in dodali sok rdeče pese. Dobili smo čudovite roza srčke in jih okrasili še z zeleno, belo in rumeno barvo. Nekateri so nanje napisali tudi sporočilca, seveda pa nismo pozabili dodati tudi ogledalce. Ker smo imeli krožek ravno v času olimpijskih tekem, nismo pozabili niti na naše junake. Tako so srca dobili Peter, Vesna, Tea in Tina. 

Vedno pa se lotimo tudi izdelave še česa. Tokrat je bila to domača nutella. Vonj po praženih lešnikih nam je pošteno razdražil želodčke in prsti so kar sami zahajali v kozarce s kremo. Seveda pa smo vam tudi tokrat pripravili recept.

PREPROSTO MEDENO TESTO
25 dag medu
2-3 dl mleka
40 dag sladkorja v prahu
cimet
1 jajce
1kg moke
1 žlička sode bikarbone
Med segrej na 50 C (samo, da se stopi - postane bolj tekoč, zavreti pa ne sme), prilij mleko, dodaj sladkor, dišavo, jajce. Gladko zmešaj in postopoma dodajaj moko s sodo bikarbono. Zgneti in zavij v plastično folijo. Naj počiva približno pol ure. Nato razvaljaj, oblikuj srčke ... in peci pri 180-190 C 10-15 minut oz. do svetlo rjave barve.

BELI SNEG

1 beljak

20 dag sladkorja v prahu

Stepaj, dokler ne dobiš gladke zmesi. Dodaj jedilne barve, sok rdeče pese ali barvne arome. 

DOMAČA NUTELA

2 lončka lešnikov

1 lonček sladkorja

1/3 lončka kokosove maščobe                                                                     

2 žlici grenkega kakava

Lešnike v pečici na 180 C 10 minut praži. Ko se iz pečice malo pokadi in lešniki tiho pokajo, jih vzemi iz pečice in olupi. Sladkor, lešnike, kakav in maslo (stopljeno nad soparo) daj v mešalnik in mešaj, dokler ni zmes gladka. Nalij jo v lonček in hrani v hladilniku. Rok uporabe je neomejen, saj je vedno zmanjka prej, preden bi se pokvarila. 

Mentorice: Maja Jerman, Mira Les in Vesna Pider





Povezani članki
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vransko!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
Občinski informator Vransko
Številka: 127
Izšla: 28.10.2016
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
December 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
07.12.2016
Danes ni dogodkov.
10.12.201 | Šport
IZLET V NEZNANO
16.12.2016 | Družabni dogodki
PRAVLJICA POD KOSTANJI
10.12.201 | Šport
IZLET V NEZNANO
16.12.2016 | Družabni dogodki
PRAVLJICA POD KOSTANJI

Bodite prvi pri oddaji mnenja.