Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Pestro na sejmu

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je bilo konec januarja vse v znamenju turizma in kulinarike.  Potekali sta dve sejemski prireditvi, in sicer Alpe-Adria: Turizem in prosti čas ter 9. Mednarodni strokovni sejem  – gastronomija, pijača, kava, slaščičarstvo, pekarstvo, gostinsko-hotelska oprema, sladoled in vino.

Tudi na letošnjem sejmu Turizem in prosti čas se je predstavila Dežela Celjska, ki združuje 21 občin in številne turistične ponudnike. Ves čas sejma so se predstavljale terme in zdravilišča, izmenjaje pa  tudi subregije: Osrednje Celjska, Spodnja Savinjska dolina, Obsotelje in Kozjansko ter Dravinjska.  

Spodnjo Savinjsko dolino so s svojo ponudbo zastopali ZKŠT Žalec, TD Šempeter, ZKTŠ Vransko in ZKTŠ Polzela ter kmetija Weiss iz Tabora. Tako so obiskovalci sejma poleg splošnih turističnih informacij  imeli možnost spoznati tudi turistično ponudbo Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije Žalec, Jame Pekel, Rimske nekropole in turistične ponudbe občin Žalec, Vransko, Polzela ( grad Komenda). Ob bogatem  sejemskem programu so pripravili tudi številna strokovna predavanja.

                                                                                                           T. Tavčar

 

 

Oglejte si tudi