Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Pestra sejmska ponudba

 

Na 47. mednarodnem obrtnem sejmu v Celju so se na razstavnem prostoru Dežele Celjske s pestro ponudbo turističnih in drugih ponudnikov minuli četrtek predstavile občine Spodnje Savinjske doline.

Občino Žalec so zastopali ZKŠT Žalec s turistično ponudbo Občine Žalec, Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije in s savinjskim pivom Kukec. TD društvo Šempeter se je predstavilo s ponudbo Jame Pekel in Rimske nekropole ter s peklensko vodo. Blagovna znamka Zeleno zlato s ponudnico Jasmino Pepel je svojo stojnico bogato obložila z rastlinskimi mili, marmeladami, pralineji, suhimi zelišči itd. Društvo hmeljarjev, hmeljarskih starešin in princes Slovenije se je predstavilo s hmeljarskim starešinom in princeso, TD Ponikva s ponudbo Ekološke kmetije Kozman (žita, sirupi, sokovi itd).

ZKTŠ Polzela se je predstavil s turistično ponudbo Občine Polzela: s propagandnim materialom gradu Komenda, muzeja traktorjev, rojstne hiše Neže Maurer in drugim promocijskim materialom. Na sejmu je bila tudi maskota Levček, obiskovalci pa so lahko degustirali dobrote lokalnih ponudnikov, med katerimi so bili tudi sokovi kmetije Grčin iz Podvina.

ZKTŠ Vransko se je tokrat predstavil s turistično ponudbo Občine Vransko: kmetija Koprivšek z medenimi izdelki, Konjeniški klub Islander, gostišče in prenočišče Močnikov mlin s svojo ponudbo in Martina Felicijan z rožami iz krep papirja.

Občina Tabor se je predstavila z gostinsko in nastanitveno ponudbo Ribnika pri Lesjaku, Gržina Catering – Apatmaji pr Brišn'k ter turistično ponudbo kmetije Weiss, z glasbeno ponudbo ansambla Zupan in KUD-a Zaka' pa ne ter z unikatnimi izdelki Ine Gržina in Andreje Kotnik - Kopos d. o. o. ter z izdelki rastlinskega izvora eko kmetije Marjana Natek. Turistično društvo Prebold, Občina Prebold in Jasna Kač pa so se predstavili z dopolnilno dejavnostjo na kmetiji s svojimi izdelki.

                                                                      T. T.

 

Oglejte si tudi