Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

TRETJEŠOLCI SMO SE VOZILI ....

V ponedeljek, 21. oktobra, so imeli tretješolci tehniški dan o prometu. Ta dan so učenci pokazali, kako samostojni znajo biti. Sami so si kupovali vozovnice za vlak in lokalni avtobus, sami so vljudno pristopili k prodajalcem na tržnici in jih povpraševali po izvoru pridelkov, ki so jih prodajali. Svoje poznavanje bontona so preverili v resničnih situacijah. Bili so zelo uspešni. Tehniški dan je bil za vse učence pravo doživetje, saj se je večina otrok prvič peljala z vlakom in lokalnim avtobusom in si sama kupila karte. Spodaj preberite zapise učencev o tehniškem dnevu in se prepričajte o zgornjih navedbah.
V ponedeljek, 21. 10. 2013, smo imeli tehniški dan na temo promet. Zjutraj smo šli ven. Prišel je avtobus in peljali smo se do Šempetra. Na postajališču smo počakali lokalni avtobus. Ko je prišel, sem si pripravil denar, a sem imel preveč denarja. Voznik mi je vrnil 5 centov. Šel sem čisto nazaj. Nisem sedel, ampak sem stal. Peljali smo se zelo daleč. Končno smo prišli do železniške postaje. Gospod nam je povedal vse o železnici. Kasneje smo šli v nadzorni stolp. Dva gospoda sta bila tam. Kazala sta nam, kdaj vlak odpelje in pripelje na postajo. Potem smo šli na prvi peron, kjer nas je že čakal vlak. Vstopili smo. Sedel sem zraven Filipa, Martina in Tevža. Čez nekaj časa sem šel v strojevodjevo kabino. Lahko sem tudi potrobil. To je bil moj najbolj čudovit dan.

Jošt Košica, 3. b

 

V ponedeljek, 21. 10. 2013, smo imeli tehniški dan. Peljali smo se z avtobusom v Šempeter. Tam smo čakali avtobus. Ko je prišel, smo vstopili in kupili vozovnice. Peljali smo se z lokalnim avtobusom. Nato smo si ogledali železniško postajo in kontrolni stolp, avtobusno postajo in čakalnico. V čakalnici na avtobusni postaji smo pomalicali. Nato smo šli na tržnico. Tam smo reševali učne liste. Morali smo tudi kaj vprašati gospe, ki so prodajale sadje, zelenjavo in rože. Nato smo morali hitro nazaj na železniško postajo, kjer smo kupili vozovnice in odšli na vlak. Na vlaku smo si ogledali strojevodjevo kabino in opazovali, kako strojevodja vozi vlak. Kmalu smo prišli do Polzele. Tam nas je že čakal avtobus in nas odpeljal v šolo.

Viktorija Semprimožnik, 3. b

 

V ponedeljek, 21. 10. 2013, smo imeli tehniški dan na temo PROMET. Najprej smo se odpeljali z avtobusom do Šempetra. Tam smo čakali na postajališču lokalni avtobus, ki nas je odpeljal v Celje. V Celju smo si ogledali avtobusno postajo, nato pa smo odšli na tržnico. Spraševali smo prodajalce, od kod dobijo pridelke. Nato smo si šli ogledat železniško postajo. Šli smo tudi v kontrolni stolp. Odpeljali smo se z vlakom. Vožnja mi je bila zelo všeč. Na Polzeli nas je čakal naš Tomi in nas odpeljal v šolo.

Sara Tehovnik, 3. b

 

Odšli smo 21. 10. 2013. Odpeljali smo se v Celje. Odšli smo zato, da smo se nekaj naučili in nekaj novega videli. Videli smo celjsko tržnico, vlak, avtobus in železniško postajo. Najprej nas je odpeljal avtobus do Šempetra, nato smo si na lokalnem avtobusu kupili karto. Šofer lokalnega avtobusa nas je odpeljal do Celja. Tam smo si ogledali tržnico, avtobusno in železniško postajo. Najprej smo si kupili vozovnico, potem vstopili na vlak ter se peljali do Polzele. Nato smo se z avtobusom odpeljali na Vransko.

Nika Habjan, 3. a

 

Zgodilo se je 21. oktobra 2013. Odšli smo v Celje. Šli smo na tržnico, ker smo se učili o tržnici in smo jo hoteli videti v živo. Na tržnici sem videla branjevke, branjevce, sadje, zelenjavo, oblačila in torbice. Na železniški postaji sem videla vlake. Spoznala sem gospoda, ki nam je povedal, da so tiri narejeni iz železa in lesa. Na avtobusni postaji smo pojedli malico. Bilo mi je zelo všeč, ker s šolo ali z razredom še nikoli nismo šli na tako super potovanje. Želim si še več takih dni, ker sem se zelo zabavala. Naučila sem se tudi veliko novega.

Lara Jelen, 3. a

Oglejte si tudi