Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

TEHNIŠKI DAN TRETJEŠOLCEV

27. 9. 2016 smo se s šolskim avtobusom peljali do avtobusne postaje v Šempetru. Čakali smo lokalni avtobus. Ob vstopu na avtobus smo morali dati denar za vozovnice. Peljali smo se tako dolgo, da so me začele boleti noge. Ustavljali smo se zelo velikokrat, ker so vstopali in izstopali potniki. Ko smo se pripeljali na železniško postajo, smo najprej pojedli malico. Nato je prišel gospod Ipšek, ki nam je razkazal železniško postajo in kontrolni stolp. Pri ogledu tržnice smo branjevke in branjevce spraševali različna vprašanja. Potem smo šli nazaj na železniško postajo in si kupili vozovnice za vlak. Z vlakom smo se odpeljali do Polzele. Tam nas je čakal avtobus. Najbolj všeč mi je bil vlak. Naučil sem se, kaj delajo na tržnici in pravila vedenja, ki tam veljajo.

Gašper Slapnik, 3. b

 

V torek, 27. septembra, smo imeli tehniški dan z naslovom Promet. Najprej smo se peljali s šolskim avtobusom do Šempetra. Tam nas je čakal lokalni avtobus. Na lokalnem avtobusu smo plačali vozovnico, ki je bila vredna 1,15 evra. Na lokalnem avtobusu smo odraslim in starejšim odstopili sedež. Z lokalnim avtobusom smo se odpeljali do Celja, in sicer do železniške postaje. Najprej smo pojedli šolsko malico, potem nam je gospod Ipšek razkazal železniško postajo. Pokazal nam je staro lokomotivo. Nato smo šli na tržnico, kjer smo izpolnjevali učni list. Tam smo branjevke in branjevce spraševali, od kod so pridelki. Na koncu smo šli na železniško postajo in si kupili vozovnico za vlak, ki je stala 0,93 evra. Z vlakom smo se odpeljali do Polzele, kjer nas je čakal šolski avtobus. Peljal nas je do šole. Všeč mi je bila vožnja z lokalnim avtobusom. Naučila sem se, iz česa je sestavljena železniška proga.

Zala Miklavc, 3. b

 

V torek smo imeli tehniški dan. Ko smo prišli v šolo, smo si vzeli sendvič, jabolko in vodo. Potem smo šli na šolski avtobus. Peljali smo se do Šempetra. Tam nas je odložil. Na postaji smo si iz denarnic vzeli denar in počakali lokalni avtobus. Na lokalnem avtobusu smo lahko stali ali sedeli. Ko nas je lokalni avtobus odložil na železniški postaji, smo pojedli malico. Po malici nam je gospod Ipšek razkazal železniško postajo, lokomotivo in kontrolni stolp. Potem smo šli na tržnico. Na tržnici smo rešili učni list. Po končanem delu smo kupili vozovnice za vlak. Šli smo na vlak. Sedela sem zraven Zale Cekin, Klavdije Mali in Matevža Drnovška. Všeč mi je bilo, ker sem se prvič peljala z vlakom in lokalnim avtobusom. Naučila sem se, kako so se vozile lokomotive.

Žana Simeunovič, 3. b

 

 27. 9. 2016 smo imeli tehniški dan. Ko sem prišla v šolo, sem odšla v razred. Tam sem dobila malico. Potem smo se s šolskim avtobusom odpeljali do Šempetra, kjer smo počakali lokalni avtobus. Komaj sem čakala, da lahko vstopim. Kupili smo si vozovnice. Z lokalnim avtobusom smo se odpeljali do Celja. Na železniški postaji nam je načelnik razkazal vlake in nadzorni stolp. Po ogledu železniške postaje smo odšli na tržnico. Tam smo spraševali, kaj so prodajalci po poklicu. Potem smo si ogledali avtobusno postajo. Hiteli smo do železniške postaje. Na blagajni sem si kupila vozovnico za vlak. Z vlakom smo se peljali do Polzele, tam smo si pogledali manjšo železniško postajo. Od tam smo se s šolskim avtobusom odpeljali nazaj na Vransko. Ta dan mi je bil všeč.

Zala Krivec, 3. a

V torek smo imeli tehniški dan o prometu. Zjutraj sem prišla v šolo. V garderobi sem si obula copate in šla v jutranje varstvo. Kmalu so nas spustili v razred. Dežurni učenci so razdelili malico. Odpravili smo se na šolski prevoz do Šempetra. V Šempetru smo počakali lokalni avtobus, ki nas je odpeljal v Celje do železniške postaje. Na železniški postaji smo pojedli malico. Srečali smo načelnika postaje. Povedal nam je veliko novega o železniški postaji. Peljal nas je v kontrolni stolp. Po ogledu železniške postaje smo odšli na tržnico. Tam smo rešili učne liste. S tržnice smo šli na avtobusno postajo. Videli smo perone in si pogledali, kje stoji avtobus za Vransko. Šli smo nazaj na železniško postajo, kjer smo kupili vozovnice. Kmalu je prispel naš vlak za Polzelo. Na vlaku je bilo super. Izstopili smo na manjši železniški postaji, tam nas je čakal šolski prevoz.

Ajda Bogataj, 3. a

27. 9. 2016 smo šli v Celje. Najprej sem prišla v šolo s kombijem, nato sem šla v jutranje varstvo in se veselila našega dne. Prišla sem v razred, kjer smo vzeli malico, saj smo se s šolskim avtobusom odpeljali v Šempeter. Izstopili smo in počakali na lokalni avtobus, ki je kmalu prišel. Na lokalnem avtobusu mi je bilo všeč, ker sem lahko stala. Z njim smo se odpeljali v Celje. V Celju smo najprej pojedli malico, nato nam je načelnik postaje razkazal železniško postajo. Šli smo v kontrolni stolp in si pogledali zemljevid prog okolice Celja. Bil je zelo zanimiv. Nato smo se sprehodili po mestu Celje. Šli smo do tržnice in rešili učni list. Kupili smo eno vrečko bučnic. Šli smo še na avtobusno postajo. Nato smo prišli nazaj do železniške postaje. Tam smo kupili vozovnico in vstopili na vlak. Šli smo tudi v strojevodjevo kabino. Ustavili smo se na majhni železniški postaji, kjer nas je že čakal šolski prevoz. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo videli strojevodjevo kabino.

Pia Drolc, 3. a

 

Oglejte si tudi