Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Spremembe so neizogibne, spremembe so (lahko) lepe

V Hiši Sadeži družbe Žalec smo v soboto, 8. 4., v okviru projekta Dan za spremembe – dan za sodelovanje izvedli akcijo izdelovanja pisanih sovic iz fimo mase in origami ribic. Ob tej priložnosti nas je obiskalo skoraj 30 obiskovalcev in vsi skupaj smo se potrudili, da smo izdelali veliko lepih izdelkov.  Tako sovice kot ribice bodo namreč na voljo na žalski tržnici v mesecu maju na Festivalu učenja.  Zbran denar bo namenjen letovanju otrok iz socialno ogroženih družin.

Druženje je potekalo v sproščenem vzdušju, saj smo se zavedali, da s tem, ko ustvarjamo, se zabavamo in družimo, vsi skupaj delamo tudi nekaj dobrega za skupnost in bomo skupaj pripomogli k lepim spremembam in k nasmehom na obrazih otrok.

Ni pa bila to edina akcija, ki smo jo v okviru tega projekta izvedli v naši Hiši. Začeli smo že v četrtek, ko smo k nam povabili skupino otrok iz II. OŠ Žalec in smo skupaj z njimi spekli piškote. Ti so jih potem polni dobre volje in pozitivne energije ter zavedanja, da jih sprejemamo takšne, kot so, odnesli s seboj. V petek pa smo priskočili na pomoč še izvajalcem programa CSD Žalec Podmornica in pomagali urediti ter opremiti njihove nove prostore v Preboldu. Ti bodo sedaj s poslikanimi stenami postali pravo stičišče in središče, kjer se bodo zbirali otroci in predstavniki vseh generacij. 

Oglejte si tudi