Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

VELIKONOČNA STRELSKA TEKMA

Lovsko strelstvo ima v lovski družini Vransko dolgoletno tradicijo. Vrsto let so se strelske tekme izvajale na Orehovcu, pri stari lovski koči, kjer je bilo urejeno strelišče. Po denacionalizacijski vrnitvi objekta lastniku smo člani LD Vransko najprej zgradili na Tešovi nov lovski dom, poleg njega pa tudi strelišče, kjer se strelske aktivnosti izvajajo še naprej. 

Pred štirimi leti smo se odločili  prvič izvesti strelsko tekmo z lovsko risanico na razdalji 100m.

Ker termin izvedbe tekme sovpada s praznovanjem velike noči, za katero so značilni pisani pirhi, smo se odločili, da bomo tarčo oblikovali v obliki pirha. Tovrstno streljanje so naši člani prvič spoznali pred mnogimi leti pri svojih lovskih prijateljih na Koroškem oziroma pri članih lovskega kluba v Bilčovsu, kjer je takšno streljanje ob prazniku Velike noči že dolgoletna tradicija.

Strelska tekma na Velikonočni ponedeljek na Vranskem je postala že tradicionalna in zelo poznana med strelci po vsej Sloveniji in tudi tujini , kar je razvidno iz vedno večje udeležbe in zadovoljstva tekmovalcev, navsezadnje pa je tudi zelo dobra promocija Občine Vransko.

Letošnje tekmovanje je predvideno  6.4.2015 in upamo, da bomo letos imeli malo več sreče z vremenom, kot v preteklih dveh letih, ko nam je ponagajal tudi aprilski sneg.

 

Krajanom Tešove in bližnje okolice  se opravičujemo za morebiten povečan hrup tega dne, v bližini lovskega doma  in se jim zahvaljujemo za dosedanjo strpnost in dobro sodelovanje z lovci lovske družine Vransko.

 

 

Vabljeni k ogledu tekmovanja !

 

 

Oglejte si tudi